Ethernet Kablosu, Oyunlardaki Ping Sorununa Çare Olur mu?

Katılım
5 Mayıs 2021
Mesajlar
62
Merhaba arkadaşlar. Aktif olarak TurkNet kullanıcısıyım. Anlaşmam 75 Mbps üzerine fakat testlerde 13-14 arası indirme 3-4 arası yükleme ve 25-30 arası ping alıyorum. Asıl sorunum oyunlarda CS:GO gibi Battlefield 1 gibi oyunlarda 150-200 gecikmenin altına inemiyorum. Açıkçası bu şekilde hiçbir zevk alınmıyor oyundan. Sadece gece 01.00'den sonra biraz düşme oluyor. Aktif olarak evde bilgisayar hariç 2 kişi telefonla bağlı fakat onlarda WhatsApp mesajları dışında çok sık kullanmıyor interneti. Evin altyapısı dolayısı ile modemi bilgisayarı kullandığım odaya getiremiyorum. Fakat arada tek bir duvar var. 4-5 yıldır kullandığım Wireless cihazı ile kullanmaya devam ediyorum.
- Halihazırda CAT6 kablo siparişi verdim bunu kullanmam fayda sağlıyacak mı?
- Modem ile PC arasında kabloyu dolandırdığım zaman 9-10 metre gibi bir mesafe oluşuyor. 15 metrelik kablo siparişi verdim. 9-10 metrelik mesafe veya 15 metrelik kablo kullanmış olmam bağlantımda sıkıntı yaratır mı?
- Bu durumda Wireless ile devam etmek 10 metre mesafeli kablodan avantajlı mı olur?

*Lojmanda oturduğum için duvarı delemiyorum. Mecbur kablo dolanmak zorunda maalesef.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Madde şeklindeki sorularınızın cevapları:

1- Evet fayda sağlar.
2-Uzunluk sıkıntı yaratmaz, 60 metreye kadar.
3- Kablo daha avantajlıdır.

Ve başlıktaki sorunun cevabı; evet, ağ dalgalanmasını azaltacağından dolayı düşürebilir.
 
Ping azaltır ve daha sabit ping alırsın.
 
Hepinize kıymetli yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat ola ki dediğiniz gibi ping düşürme konusunda bir etkisi olmadı bu durumun. Ne yapmam gerekir? Sırf oyun oynamak için 12K masraf edip bilgisayar aldım ve bu durum gerçekten can sıkıcı oluyor.
Sizin sorununuz kablo değil büyük ihtimalle. Operatör değiştirin. Comnet, Millenicom gibi taahhütsüz alternatifler var; bunun yanı sıra Türk Telekom da tercih edilebilir. Çünkü 200 ms çok fazla. Kablo değildir bence sorun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı