Ethernet kablosundan turuncu ışık yanıyor

Tahminen kablonun bağlantı hızından bahsediyor ama merak ettiğim bende neden ikisinin birden yandığı. :D

Benim de bildiğim buydu, siz hızdan bahsedince sordum. Veri gönderildiğinde turuncu, alındığında yeşil yanıyor.

Eski kartlarda ve çift LED'li kartlarda benim dediğim gibiydi.
Yenilerde bazen tek LED oluyor net bilgi vermek için turuncu yandığında ağ özelliklerinden anlık hızın kontrol edilmesi lazım.

Eski kartlarda ve çift LED'li kartlarda benim dediğim gibiydi.
Yenilerde bazen tek LED oluyor net bilgi vermek için turuncu yandığında ağ özelliklerinden anlık hızın kontrol edilmesi lazım.
Araştırdım. Çift LED'li kartlar için;

Turuncu link (bağlantı), yeşil hızı belirten ışıklarmış.

Yeşil
Açık = 100+ Mbps bağlantı
Kapalı = 10+ Mbps bağlantı
(Not: ISS'in size sunduğu internet hızı değil, modem ile bilgisayar arasındaki bağlantı hızından bahsediyoruz)
Turuncu
Açık = Bağlantı var, veri aktarımı yok
Kapalı = Bağlantı yok/Sorun var
Yanıp sönüyor = Veri aktarımı mevcut

Bazı cihazlarda

Yeşil
Açık = 1000+ Mbps bağlantı
Kapalı = 100/10+ Mbps bağlantı

(Not: ISS'in size sunduğu internet hızı değil, modem ile bilgisayar arasındaki bağlantı hızından bahsediyoruz)

Turuncu

Açık = Bağlantı var, veri aktarımı yok
Kapalı = Bağlantı yok/Sorun var
Yanıp sönüyor = Veri aktarımı mevcut

Yine alternatif durumlar da yeşil ışığın her türlü bağlantı hızında yanması yani link ışığı olarak kullanılması gibi bir durumda söz konusuymuş. Yani, yeşil varsa bağlantı var ve turuncu yanıp sönüyorsa veri aktarımı mevcut.

Araştırdım. Çift LED'li kartlar için;

Turuncu link (bağlantı), yeşil hızı belirten ışıklarmış.

Yeşil.
Açık = 100+ Mbps bağlantı
Kapalı = 10+ Mbps bağlantı.
Turuncu.
Açık = bağlantı var, veri aktarımı yok.
Kapalı = bağlantı yok/Sorun var.
Yanıp sönüyor = veri aktarımı mevcut.

Bazı cihazlarda.

Yeşil.
Açık = 1000+ Mbps bağlantı
Kapalı = 100/10+ Mbps bağlantı.

Turuncu.

Açık = bağlantı var, veri aktarımı yok.
Kapalı = bağlantı yok/Sorun var.
Yanıp sönüyor = veri aktarımı mevcut.

Yine alternatif durumlar da yeşil ışığın her türlü bağlantı hızında yanması yani link ışığı olarak kullanılması gibi bir durumda söz konusuymuş. Yani, yeşil varsa bağlantı var ve turuncu yanıp sönüyorsa veri aktarımı mevcut.

Aynen teknik işler ile uğraşanlar genelde bu LED'lere bakmaz.
Ağı kabloyu kontrol eder. IP almışsa tamamdır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı