Ethernet kablosunun ucu büyük geldi

dikkatet3806

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar bilgisayarcıdan CAT 6 kablo aldım. Ucundaki RJ 45 diyoruz galiba o büyük geldi. Ne yapmam lazım?

Hocam nasıl büyük geldi merak ettim. Kabloyu RJ11 uçlu olanla değiştirmeniz lazım sanırsam.

CAT6 kabloyu modem ile bilgisayar arasına takacaksınız. Yani LAN bölümüne girecek modemin. Siyah kablo ise hat kablosudur. Onu DSL bölümüne takacaksınız.

Arkadaşlar anlamadınız siz olayı. Bu aldığım hat kablosu o gri yere sokmam gerek bu hat kablosu. Aldığım yere söyleyecem zaten.

Anlatmamışsınız ki! " Telefon/DSL ana hat kablosunu CAT6 ile değiştirdim" der iseniz anlaşılır.

Bilgisayarcıya da anlatmamışsınız. Eğer anlatmış olsanız o girişi kabloya çakmaz. Kabloyu tekrar bir elektrikçiye götürün. Telefon jakı çaksın oraya. Bağlayacağınız kablo rengini de söyleyiniz.

Yani bina girişinde mavi / mavi-beyaza bağlıyacaksanız, jackı da ona göre çakar.

Sıkıntı yok hat kablosunu değiştirmedim aldığım kabloyu salondan beri arka odaya çektim bir ucu modeme bir ucu da kasaya konu kilit. Bu tarz şeylerde de sert olmamanızı öneririm. İyi kandiller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…