Ethernet'in hıza yararı olur mu?

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. 14 MB'lık çöp bir internet kullanıyoruz ve altyapı yok. İnterneti bilgisayara tablet ya da telefon üzerinden aktarıyoruz. Arada aniden giren 1000'e kadar çıkan pingler. 20-30'dan 60-70-90-200 diye giden aşırı saçma ping grafiği yer almakta. Peki bilgisayara kablo çekip Ethernet'le bağlasam bir nebze iyi olur mu? İsteğim şu: Sabit 50-60 ms le oynayayım ama aniden 1000'lere çıkmasın bir de aşırı dalgalı bir ms grafiği olmasın yeter. Aranızda aparat gibi aletlerden Ethernet'e geçen varsa deniyimlerini aktarırsa mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet olur.

Ama PC'niz KMSpico ile etkinleştirilmişse veya bir sürü siteye girilmişse çerez ve izleyiciler yüzünden yine yavaş olabilir.

Aparat gibi aletler zulüm, benim internetim kötü (oyun indirirken 3mbps ile indiriyorum) ve ethernet kullanıyorum. Aparat kullanırken aldığım hızdan şuan daha iyi alıyorum ama internetiniz kötüyse kurtuluş yok.

Ping’i tabi ki de çözer ethernet. Hele hele ani çıkışları çözer. Tabi internetinizin kötü olması biraz işinizi bozabilir.

Sana önerim çok sitelere giren biriysen internetin yavaşlar.(çerezler ve izleyiciler yüzünden)bizim internet 12 Mbps downloaddı. Ama oyun sitelerine girince 159 KB olmaya başladı. Interneti kapat aç. Ve izleyicileri silmenin bir yolunu bul.

Ve DNS'i cloudfare yapmanı tavsiye ederim.

Evet olur.

Ama PC'niz KMSpico ile etkinleştirilmişse veya bir sürü siteye girilmişse çerez ve izleyiciler yüzünden yine yavaş olabilir.
Oyun oynadığım zaten bir tek altta valorant açık oluyor ya da ne oynuyorsam işte. Ona rağmen değerler bu şekilde hocam. Gece 2 den sabah 6 ya kadar oynadığımda sabit 20-30 MS aliyordum. Birisi mahallenin internet kullanmasının da alakası var diyordu. Herkes yatınca bir tek interneti ben kullandığım için mi verimli oluyordu bilmiyorum artık. Evde kardeşim arkadan video izliyor. Annem reels izliyor. Üstüne bir de babam işten gelince ping değerlerim fırlıyor zaten. Bazen de evde tekken bile kötü.

Oyun oynadığım zaten bir tek altta Valorant açık oluyor ya da ne oynuyorsam işte. Ona rağmen değerler bu şekilde hocam. Gece 2'den sabah 6 ya kadar oynadığımda sabit 20-30 ms aliyordum. Birisi mahallenin internet kullanmasının da alakası var diyordu. Herkes yatınca bir tek interneti ben kullandığım için mi verimli oluyordu bilmiyorum artık. Evde kardeşim arkadan video izliyor. Annem Reels izliyor. Üstüne bir de babam işten gelince ping değerlerim fırlıyor zaten. Bazen de evde Tekken bile kötü.

Kabloyla bağlamak çok fark ettiriyor bence hocam, ben ikisini de denedim büyük fark var

Sana önerim çok sitelere giren biriysen internetin yavaşlar.(çerezler ve izleyiciler yüzünden)bizim internet 12 Mbps downloaddı. Ama oyun sitelerine girince 159 KB olmaya başladı. Interneti kapat aç. Ve izleyicileri silmenin bir yolunu bul.

Ve DNS'i cloudfare yapmanı tavsiye ederim.
Şimdi şöyle PC yi ben ve kardeşim kullanıyoruz. Ortak oynadığımız oyun valorant. Onun dışında ben offline (GTA San Andreas,vc,outlast1) oynuyorum o da bannerlord,warband oynuyor. Canı sıkılınca da YouTube dan video izliyor, şarkı dinliyor. Ben de aynı sekil video şarkı için açıyorum. Öyle çok fazla sitelerle işimiz yok. Ki zaten görev yöneticisinden tarayıcıyı durduruyorum. İstese de kendisi çalışamaz.

Kabloyla bağlamak çok fark ettiriyor bence hocam, ben ikisini de denedim büyük fark var
Modemden kasaya kadarki alanı ölçtüğümde (dümdüz salonun ortasından kasaya) 3 metre çıkmıştı. Daha kabloyu güzelce bir yerden geçirmesi vesaire var 10 metre falan alsam mantıklı olur mu? Yoksa fazlalık mı yapar, Öneriniz kaç metredir, siz nasil bir yöntem izlemiştiniz?

Şimdi şöyle PC yi ben ve kardeşim kullanıyoruz. Ortak oynadığımız oyun valorant. Onun dışında ben offline (GTA San Andreas,vc,outlast1) oynuyorum o da bannerlord,warband oynuyor. Canı sıkılınca da YouTube dan video izliyor, şarkı dinliyor. Ben de aynı sekil video şarkı için açıyorum. Öyle çok fazla sitelerle işimiz yok. Ki zaten görev yöneticisinden tarayıcıyı durduruyorum. İstese de kendisi çalışamaz.

Modemden kasaya kadarki alanı ölçtüğümde (dümdüz salonun ortasından kasaya) 3 metre çıkmıştı. Daha kabloyu güzelce bir yerden geçirmesi vesaire var 10 metre falan alsam mantıklı olur mu? Yoksa fazlalık mı yapar, Öneriniz kaç metredir, siz nasil bir yöntem izlemiştiniz?
Benim modemim direkt PC’min olduğu masanın üstünde duruyor hocam oradan direkt bağlıyorum o yüzden çok bir şey söyleyemem size ama kablo dümdüz ortalıktan da geçmesin tabii, siz ayarlarsınız onu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı