ETS 2 klavyeden debriyaj ile oynamak

İşletim sistemi
Windows 10

m1rzalp

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İntel Core i5-12400f
Geforce RTX 3060Ti x3
Asus prime B660M-k D4
Twinmos 16Gb Tek Kanal RAM
Twinmos 512GB NVmE m.2 SSD
Cougar Helor 240 Sıvı soğutucu
Cougar 750w 80+ Bronze PSU
Cougar DarkBlader x5 RGB
Arkadaşlar ben gamepad ile vites yaptım. Xpadder uygulaması ile ETS 2'de kullanıyorum ama şöyle bir sorun var: Debriyaj kullanmadan vites atabiliyorum. Klavyeden debriyaj tuşu atamak ile ilgili bir konu okudum ama belgelerden ETS 2'ye girince profiles kısmında herhangi bir yazı veya dosya bulunmuyor. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (21).png
    Ekran Görüntüsü (21).png
    95 KB · Görüntüleme: 255
  • Ekran Görüntüsü (22).png
    Ekran Görüntüsü (22).png
    148,1 KB · Görüntüleme: 287
Ona tıkladığımda içinde sayılar ve harflerden oluşan bir klasör var. Tıkladığımda ise aradığım dosyalar içinde yok.

Bana lazım olan şu:
Öncelikle Belgelerim/Euro Truck Simulator 2/Profiles klasörüne giriyoruz.Oyunda tek profiliniz varsa klasörün içinde tek dosya olacaktır zaten, birden fazla profiliniz varsa hepsine yapmanız gerekir.Profiles klasörünün içinde saçma sapan harfler rakamlar olan bir dosya veya dosyalar var birini açıyoruz.Burada ayar yapacağımız 4 tane dosyamız var.Bunlar :controls.sii, gearbox_range.sii, gearbox_range_splitter.sii, gearbox_splitter.sii
Öncelikle gearbox_range.sii, gearbox_range_splitter.sii, gearbox_splitter.sii bu dosyaların içine teker teker girip "clutch_mode: analog" yazısını "clutch_mode: digital" olarak değiştiriyoruz sonra kaydedip çıkıyoruz.
Son olarak önemli kısıma geldik.Controls.sii dosyamızı açıp;

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    116,1 KB · Görüntüleme: 201
steam profiles'e girdikten sonra içinde birden fazla klasör varsa senin en son oynadığın save'i anlamak için son düzenlenme zamanına bak. En son düzenlenen en son oynadığındır. Sonra dediğini biliyorum, büyük ihtimalle o açıklamalar baya eski. Şu an farklı dosyalar mevcut profil klasöründe. Gearbox_layout dosyalarındaki analog'ları digital olarak çevirmeyi dene. Ben de deneyeyim hatta.

Birden fazla klasör yok, tek bir klasör var. Hemen deniyorum. Analog yazan kısımları Digital'e çevirdim. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

@m1rzalp Birden fazla gearbox_layout var çünkü şanzımanlar farklı farklı bi sürü var. Mesela kullandığın tırı seç, ben scania 12 yazanı seçtim çünkü en çok kullandığım oydu. Oradan analogu digital yaptım. Sonra control.sii dosyasından bu satırı:
config_lines[14]: "input j_clutch `keyboard.c`"
olarak yazdım. keyboard.c demek debriyajı C tuşuna atadım demek oluyor. Boştaki bi tuşa ata. Sonra da mixgear kısmına tuş ata. Şu videoya bakarsan anlarsın zaten, zor değilmiş. Meşgulüm tam halledemedim aktarma kısmını.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamamdır anladım. Tek bir sorum var acaba ctrl tuşuna atayabiliyor muyuz debriyajı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı