EU4 koalisyonları nasıl önlenir?

EU4'te Venedik olarak oynuyorum ve İtalya kurmaya çalışıyorum fakat çok gereksiz koalisyonlar oluyor. Fransa Burgundy'nin hepsini yiyor kimse koalisyon oluşturmuyor. Ben Venedik'le 2 topraklı Ferrara'yı alınca tüm Avrupa koalisyona giriyor. Bunun bir çözümü var mıdır?
(Aynısıyla diğer ülkelerle oynarken de karşılaşıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
İtalya'da koalisyon normal, yüksek developmentlı topraklar hepsi. Yapabileceğin en iyi şey boşta olan diplomatları sürekli komşu ülkelerle ilişkileri geliştirmeye göndermek ve güçlü ittifaklar kurmak.

EU4'te Venedik olarak oynuyorum ve İtalya kurmaya çalışıyorum fakat çok gereksiz koalisyonlar oluyor. Fransa Burgundy'nin hepsini yiyor kimse koalisyon oluşturmuyor. Ben Venedik'le 2 topraklı Ferrara'yı alınca tüm Avrupa koalisyona giriyor. Bunun bir çözümü var mıdır?
(Aynısıyla diğer ülkelerle oynarken de karşılaşıyorum.)
Saldırırken claim atıyor musun? Agressive expanisonuna bakıyor musun?

Genelde italya bölgesindeki toprakların developmenti çok gelişmiş olduğu için agressive expansion çok fazla oluyor. Önce claim at sonra toprağı al sonrasında ise diplomat gönder yan ülkelere agressive expansion azalsın.

@deadfellow hocam dediklerinin hepsini yapıyorum fakat nafile her oynayışımda koalisyon yiyorum oyundan soğuyorum.

@231561 Fransa, Avusturya ve Polonya'yla müttfeğim ona rağmen gene şavaş açabiliyorlar.

Hre'de Shadow kingdom olayı patlayınca İtalyan ülkeleri Hre'den ayrılıyor sonrası kolay zaten.

Koalisyon hakkında bir rehber izleyin HRE toprağı adama saldırmak = koalisyondur artı seninle aynı dinse ordan da AE alıyorsun bide development yüksekse tek toprağa bile 10-20 ülke koalisyona giriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı