Europa Universalis IV Saldırmazlık Paktı Nasıl Yapılır?

MonutorAdam

Hectopat
Daha fazla  
1725297857725.png

Saldırmazlık Paktı tuşunu bulamıyorum.

Saldırmazlık paktı tuşunu bulamıyorum.

250 saat oynadım yeni PC aldığım gibi hiç aklıma saldırmazlık paktı yapmak gelmedi galiba cidden benden padişah falan olmazmış.

Saldırmazlık paktı yok galiba.

Ya Truce bitmeden savaş ilan edemiyorum ya mesela, o Truce'ı başka devlete ben nasıl yapacağım? Bileniniz varsa lütfen yardım etsin.

Ya Truce bitmeden savaş ilan edemiyorum ya mesela, o Truce'ı başka devlete ben nasıl yapacağım? Bileniniz varsa lütfen yardım etsin.

Barışı ancak o devletle savaş sonrasında sağlayabilirsin, o devlet savaşı açtığının müttefiği de olabilir. Savaşa katılması yeterli. Neden illa Truce'a girmek istiyorsun, başka çözüm arayalım.

Barışı ancak o devletle savaş sonrasında sağlayabilirsin, o devlet savaşı açtığının müttefiği de olabilir. Savaşa katılması yeterli. Neden illa Truce'a girmek istiyorsun, başka çözüm arayalım.
1444 yılında, erkenden Bizans'a saldırmayı hedefliyorum ama Truce vardı. 1610'lara kadar geldim, 1500-1600 arası süpergüç olduğum dönemleri yaşadım diyebilirim. Her konuda dünyanın her yerinden ileriydik, Amerika'ya çıktık, New York'a ayak bastığım an bölgenin adı Yeni İstanbul olarak değişti falan. Ama şuan iç isyanlardan, Rus tehditinden, benden yavaş yavaş hızlı güçlenen başta Avusturya olmak üzere Fransa, Birleşik Krallık gibi devletlerden, yeni yeni kurulmaya başlayan Prusya'dan, gücünü kaybetmesine ramen hâlâ en ufak şeyde bana engel olan Papalık'tan, eski günleri yâd edip zafer kazanmak adına saldırmak istediğim ülkeye garantörlük atan İspanya'dan ve bu gibi etkilerden çok sıkıldığım için oyunu bırakıyorum. Devlet hazinesine giren gelir artsa da kazanılan fayda artamadı. Ne de çabuk unuttular Mohaç'ı? En güzel yıllarımız gitti, su gibi elimizden kayarak. İstesem bir 200 sene daha oynardım ama daha çok devletin çöküşünü hızlandırmak üzere bir oyun olacağından o topa hiç girmiyorum. Tarih tekerrür etti adeta. İlginiz ve alâkanız için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı