Ev içi tesisat nasıl yenilenir?

Ccebur

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2016
Mesajlar
728
Çözümler
3
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Bina 5 katlı ben 4. Katında oturuyorum. Kablolar duvarların içinden geçiyor, tesisatı yenilemek için ne yapmam gerekir? Eski kablonun bulunduğu yerden sokup dümdüz içeri doğru itsem giriş kata kadar ulaştırabilir miyim kabloyu? İç tesisatımdan dolayı altyapımın desteklediği 100Mbps interneti alamıyorum ve sürekli kopmalar oluyor. Kabloyu pencereden mi indireyim yoksa evin içinden nasıl indirebilirim? Teşekkürler şimdiden. Ek olarak bu tesisat ile aboneliğimin ilk ayında 93 mbps kusursuz olarak aldım, bu aralar 30 mbps'a düştü hızım. 3 kere ekip istedim ve gelen TT ekipleri ankastreye kadar 100 mbps rahatlıkla geldiğini cihazdan gösterdiler, sorun iç tesisatınızda dediler. Türknet kullanıyorum. Sizce TT ekipleri yalan mı söylüyor yoksa gerçekten 1-2 hafta içerisinde iç tesisatımda bu kadar köklü bir değişim yaratacak derecede yıpranma olmuş olabilir mi?
 
Kendiniz girişmeyin bu işlerde bilginiz ve yeteneğiniz yoksa. Hiç bir kablonun dışarıdan çekilmesi sağlıklı değildir yıllar içerisinde dış kabuğu deforme oluyor. Eski binalarda tesisat bacası olmayan binalarda bu işlemler daha zor tabi ama bu tesisatçının problemi. Düzgün bir tesisatçı araştırın sizi çok üzmeyen bir fiyata yapacaktır sadece zayıf akımla alakalı çünkü çektirmek istediğiniz tesisat. Bir soruşturun network işi yapan elektronikçi gibi takılan adamlarda çözer ama tesisatçıda aynı şeyi yapıyor zaten.
 
Hocam onun için bildiğin bir elektrikçi gerekli ve çok zahmetli bir iş. Yani bildiğin sıvaları dökecekler. Ayrıca belki ihtiyacın da yoktur. Biraz inceleme yapsalar hatalı veya temassızlık yapan bir nokta varsa tespit edip çözebilirler. Mesela bizim salondaki duvar bağlantısına bağlayınca iç odadakine göre daha düşük değerler veriyordu. Saçma geldi. Çağırdık adamları. Meğerse salondaki bağlantının kapağını söküp ucunu temizledikten ve ucunu biraz kesip daha temiz hala getirince her şey düzeldi.

Bence duvar kırma, tesisat yenileme işleri bildiğin en son çare olmalı. Boşa para ve emek harcanmasın yani.
 
Ankastre dediğiniz dairenize gelen telefon hattının, apartman içerisindeki başlangıç noktası sanıyorum. Bina içi tesisatım sorunlu ise ilk ayımda nasıl bu hızlara ulaştım da şimdi birden böyle bir sorunla karşılaşıyorum diye sormadınız mı?
Ayrıca katlar arasında duvarlarda kapaklar oluyor, en azından bizim apartmanda bu şekilde. Otomat için döşeme işlemi yaptıklarında bu kapakları açıp dünya kadar kablonun arasından kolaylıkla kat kat ilerleyerek kablo çekmişlerdi.
Şu an işim olsa, apartmandakilerle belki kavga etmem gerekecekse de kendim yapabileceğim bir iş olduğunu düşünüyorum.
Bu tarz işlere girişmeden önce söylediklerinin doğruluğunu teyit edecek bir çözüm bulun. Ankastrede hangi kablo çiftinin size ait olduğunu biliyorsanız ya orada evinizde kuruyormuş gibi bir sistem kurup testi orada gerçekleştirin ki size bu testi yaptırmışlar. Ya da o veya bu şekilde evinize ulaşacak kablo alacaksanız yani masraftan korkmuyorsanız, her ihtimale karşı ihtiyacınızdan fazla metrajlı hatta mümkünse Cat5 olacak şekilde kablo alıp önce dışarıdan eve çekerek test edin. Cat5 olsun dememin sebebi ileride sorun olduğu durumda diğer 6 kablonun sıfır kablo çekilmiş gibi kullanılabilecek olması. Baktınız gerçekten kablo döşenmesi çözüm oluyor, ya aldığınız kabloyu bir tesisatçıya verip işini yapmasını istersiniz, ya da kendiniz bir şekilde kalıcı çözüm bulursunuz.
Bunlar benim yapacağım işlemler böyle söyleyim. Kendi yapabileceğim işleri başkasına yaptırmaktan hoşlanmıyorum, illa kendim uğraşıp yapmak isterim. Çoğu zaman başıma bela olur ama huy işte.
 
Gelen servis personellerine güvenme, videoya beş dakikanı ayırsan tam olarak neden güvenmemen gerektiğini anlarsın. Bunu yapan, onu da öyle gösterebilir:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Başka bir ISS'nın servisini çağırıp aynı testi yaptırmayı düşünebilirsin, "Ben almayı düşünüyorum ancak ev tesisatıma güvenmiyorum, gelip test yapabilir misiniz? Yüksek ihtimalle sizden internet alacağım ancak ev tesisatımı değiştirmeli miyim, yoksa sorun yaratmaz mı, bilemiyorum." diyerek bir şekilde test yapılır. "Yüksek ihtimalle sizden internet alacağım ancak ev tesisatımı değiştirmeli miyim, yoksa sorun yaratmaz mı, bilemiyorum." cümlesiyle adamların aklına şunu sokarsın, "Adam zaten bizden almayı düşünüyor, sorun olmaması için değiştirmek istemesi tek derdi. Demek ki adama sahte bilgi vermeme gerek yok, sorun varsa söylerim, yoksa yok derim, ki zaten bizden alacakmış. En kötü tesisatı değiştirir, öyle alır."
 
Ev içi tesisatı fiber döşenirken 20 yıllık bizim evde şöyle değiştirdirdi ustalar. Kablo kanalları var ufakta olsa binanın. Eski telefon kablosunun ucunu kesti ve fiber kablonun ucunu ona bağladı. Dağa sonra duvardaki telefon çıkışını açıp ordan kabloyu çekti çekti. Aynı şekilde diğer odaya ordan oraya derken 10 dk geçmeden fiber hattı salona kadar getirdi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı