Ev içinde Wi-Fi bağlantısı zayıf

pispushy

Hectopat
Daha fazla  
Wi-Fi evin ortasında konumlu salonda ama kendi odamda 5GHz'e bağlansam da 2GHz'e bağlansam da internetim çekmiyor, durmadan kopuyor. 1000 Mbps internetim var ama telefonda Instagram'da Reels bile izleyemiyorum, bazen durmadan kopuyor. Bilgisayarım için Ethernet kablosu çektirdim duvar içinden o zamandan beri daha da azaldı Wi-Fi gücü. Bir bağlantısı olabilir mi? TP-Link EX520v olması lazım olan modem modeli. Durmadan Wi-Fi bağlantısı kopuyor kendi mobil verime otomatik geçiyor, bu yüzden mobil verim bile bitti 2 gün içinde.

Son düzenleyen: Moderatör:
HOcam eğer modem size Türk Telekom tarafından verildiyse bir arıza kaydı oluşturmanızda fayda var. Bazen uzaktan modeme ayar göndererek bile çözebiliyorlar. Ama modem evin ortasında dahi olsa aranızdaki manyetik alanın durumu, duvarların cinsi kalınlığı vs her şey etkiler. Mümkünse modemi daha koridr gibi ve tüm kapıları rahatlıkla gören bir yere koyun ve deneyin. Ya da bir çözüm daha var, Madem odanıza ethernet çektiniz, Etherneti de bir çoğaltıcı ile hem kablolu hem de kablosuz olarak dağıtıcıya dönüştürün. Modeminiz direkt odanızın içine taşınmış kadar güçlü şekilde alırsınız sinyalinizi.

Biz yazlıkta üst kata kablo çekip bunu bağladık. Benzer modeller de var çeşitli fiyatlarda. Bundan da yine gelen interneti tekrar ethernet kablosu takarak bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Hocam eğer modem size Türk Telekom tarafından verildiyse bir arıza kaydı oluşturmanızda fayda var. Bazen uzaktan modeme ayar göndererek bile çözebiliyorlar. Ama modem evin ortasında dahi olsa aranızdaki manyetik alanın durumu, duvarların cinsi kalınlığı vs her şey etkiler. Mümkünse modemi daha koridr gibi ve tüm kapıları rahatlıkla gören bir yere koyun ve deneyin. Ya da bir çözüm daha var, madem odanıza Ethernet çektiniz, Ethernet'i de bir çoğaltıcı ile hem kablolu hem de kablosuz olarak dağıtıcıya dönüştürün. Modeminiz direkt odanızın içine taşınmış kadar güçlü şekilde alırsınız sinyalinizi.

Biz yazlıkta üst kata kablo çekip bunu bağladık. Benzer modeller de var çeşitli fiyatlarda. Bundan da yine gelen interneti tekrar Ethernet kablosu takarak bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Peki Ethernet kablosunu bu attığınız şeye takıp sonra bilgisayarıma takacağım anladığım kadarıyla doğru mu peki bir azalma vb bir şey olur mu çünkü başka yere bağlayıp sonra bilgisayara bağladğımdan.

Peki Ethernet kablosunu bu attığınız şeye takıp sonra bilgisayarıma takacağım anladığım kadarıyla doğru mu peki bir azalma vb bir şey olur mu çünkü başka yere bağlayıp sonra bilgisayara bağladğımdan.
Hocam bir azalma olmaz, Ayrıca bu cihaza gelen interneti de ayrı bir şekilde yine 5.0 ve 2.5 GHZ olarak dağıtabiliyorsunuz dilerseniz başka isim ve şifreyle. Sanki ikinci bir modem gibi. Modemden gelen etherneti cihaza bağlayıp yine bu cihazdan ayrı bir ethernet kablosu ile yine internete kayıpsız bağlanabiliyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca bu seride daha güncel ve güçlü modeller de mevcuttu diye hatırlıyorum.

Hocam bir azalma olmaz, ayrıca bu cihaza gelen interneti de ayrı bir şekilde yine 5.0 ve 2.5 GHz olarak dağıtabiliyorsunuz dilerseniz başka isim ve şifreyle. Sanki ikinci bir modem gibi. Modemden gelen Ethernet'i cihaza bağlayıp yine bu cihazdan ayrı bir Ethernet kablosu ile yine internete kayıpsız bağlanabiliyorsunuz diye biliyorum. Ayrıca bu seride daha güncel ve güçlü modeller de mevcuttu diye hatırlıyorum.

Elimde fazladan ASUS DSL-AC750 modem router var sadece bilgisayara giden Ethernet kablosunu buna takıp bundan çıkan Ethernet kablosunuda bilgisayara bağlayacağım değil mi farklı bir şey yapmama gerek yok.

Ama telefon ile bağlantı nasıl yapacağım Wi-Fi ayarlarında telefonda ASUS diye mi çıkacak onu anlayamadım onun ayarını ayrımı yapmam lazım tellerdeki bağlantı için.

Hocam eğer modem size Türk Telekom tarafından verildiyse bir arıza kaydı oluşturmanızda fayda var. Bazen uzaktan modeme ayar göndererek bile çözebiliyorlar. Ama modem evin ortasında dahi olsa aranızdaki manyetik alanın durumu, duvarların cinsi kalınlığı vs her şey etkiler. Mümkünse modemi daha koridr gibi ve tüm kapıları rahatlıkla gören bir yere koyun ve deneyin. Ya da bir çözüm daha var, madem odanıza Ethernet çektiniz, Ethernet'i de bir çoğaltıcı ile hem kablolu hem de kablosuz olarak dağıtıcıya dönüştürün. Modeminiz direkt odanızın içine taşınmış kadar güçlü şekilde alırsınız sinyalinizi.

Biz yazlıkta üst kata kablo çekip bunu bağladık. Benzer modeller de var çeşitli fiyatlarda. Bundan da yine gelen interneti tekrar Ethernet kablosu takarak bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.

Bu cihazdan daha uyguna var mıdır hocam?

Elimde fazladan ASUS DSL-AC750 modem router var sadece bilgisayara giden Ethernet kablosunu buna takıp bundan çıkan Ethernet kablosunuda bilgisayara bağlayacağım değil mi farklı bir şey yapmama gerek yok.

Ama telefon ile bağlantı nasıl yapacağım Wi-Fi ayarlarında telefonda ASUS diye mi çıkacak onu anlayamadım onun ayarını ayrımı yapmam lazım tellerdeki bağlantı için.

Kısaca özetleyeyim:

1- Asus DSL modeminizi sıfırlama düğmesini adaptöre taktıktan sonra 10 saniye kadar basılı tutarak sıfırlayın ve ethernet kablosu ile bilgisayara bağlayın. Kullanım klavuzu veya internette modemin giriş bilgilerini öğrenin ve modeme girdikten sonra wi-fi ağ ayarlarını yapın (wi-fi ismi şifresi vs. gibi, telefon hattı ayarlarını yapmanıza gerek yok).

2- Artık ana modemden ethernet ile bağladığınız interneti Asus DSL modeminiz aracılıyla kablosuz olarak odanızda yayabilirsiniz. Asus modemin içerisinde belirlediğiniz kablosuz ağ ismi telefonunuzda veya başka cihazlarda görünecektir. Aynışekilde belirlediğiniz şifreyle de ağa bağlanabilirsiniz. Dİğer boş ethernet portuna bağladığınız bilgisayarınıza da modem aracılıyla internet geliyor olmalı. BUrada tek sorun Asus DSL modemin ne kadar hız desteklediği.

Burada detaylı ayarlardan da bahsediyor.

Bu cihazdan daha uyguna var mıdır hocam?
Hocam dağıtıcı olarka direkt prize takılan modeler falan da var daha uyguna ama hiç deneyimlemedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı