Ev İnterneti Odaya Nasıl Taşınır?

Yani dediğim gibi tek korkum ping ve hız düşüklüğü. Kabloların kalitesi var mı yoksa heryerde aynı mı?
Kablo santralden çıkıyor, saha dolabına geliyor. Oradan apartmana oradan da evine geliyor.
Sen 10 metre uzatmışsın ping yapar mı hiç?
Sorun olmaz.
Hocam cat6, cat7 falan var. Hangisini önerirsiniz? Ya da herhangi bir elektirikçiden almak doğru olur mu?

Hocam, kablo ile dediğiniz mesafede sorun olmaz. Kabloların da çeşitleri var. Nexans bakır kablo alabilirsiniz. Ben yaklaşık 20 metre ile kullanıyorum. Sorun yok. CAT6 yeterli olacaktır.

Hocam CAT6, CAT7 falan var. Hangisini önerirsiniz? Ya da herhangi bir elektrikçiden almak doğru olur mu?

Dostum sen modemi odana mı taşımak istiyorsun yoksa modemden odana kablo mu çekmek istiyorsun bu önemli.
Modemi taşımak istiyorsan apartman hattından gelen kablonun ucuna splitter koyman gerek. Bu şekilde kablona ek yapabilirsin. İç tesisat kablonun türüne göre (DSL kablosu, CAT6) kablo satın alırsın.
Eğer modemden kablo çekmek istersen minimum CAT6 satın al.

Dostum sen modemi odana mı taşımak istiyorsun yoksa modemden odana kablo mu çekmek istiyorsun bu önemli.
Modemi taşımak istiyorsan apartman hattından gelen kablonun ucuna splitter koyman gerek. Bu şekilde kablona ek yapabilirsin. İç tesisat kablonun türüne göre (DSL kablosu, CAT6) kablo satın alırsın.
Modemi odama taşımak daha iyi olur fakat daha zahmetli olacak galiba.
Vdsl splitter var bende fakat işe yarar mı bilmiyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı