GigaFiber altyapınız varsa ve bütçe konusunda da sorununuz yoksa başka bir şey düşünmeniz hata.
GigaFiber varsa başka alternatif aramaya gerek var mı hocam. Simetrik 1Gbps interneti başka bir yer vermez. Keşke bizde de olsa
Bir sorun yoksa kullanıcılar genelde 800-900 Mbps arası download ve upload alıyor, GigaFiber hizmeti simetrik bir hizmet. CAT 8 kablo ile bağlanmanız faydanıza olacaktır.Denildiği kadar iyi mi bu, gerçekten 1000 Mbps vermez gibi? Upload ne kadardır acaba?
@Bilgici1 genelde GigaFiber kullanıcıları, TurkNet'in verdiği routerı değiştirip kendi routerlarını kullanıyor zira bazı kullanıcılar, verilen routerın Wi-Fi kalitesinden şikâyetçi. Her kullanıcıya aynı router verilmiyor, şansa bağlı.
Bir sorun yoksa kullanıcılar genelde 800-900 Mbps arası download ve upload alıyor, GigaFiber hizmeti simetrik bir hizmet. CAT 8 kablo ile bağlanmanız faydanıza olacaktır.
Genelde 1-2 hafta içinde tamamlanıyor, gelmeden önce kurulum için tarih ve saat veriyorlar.Ve TurkNet sıkıntılı bir ISS mi, kaç günde kurulum olur ve işte çalışıyorum, beni uğraştırır mı?
Gelecek modemin kalitesine bağlı. Wi-Fi 6 destekli bir modem gelirse ve 5 GHz ağına bağlanırsanız çok fazla kayıp yaşayacağınızı düşünmüyorum ama biraz da şansa bağlı.Ben laptoptan Wi-Fi ile bağlansam ortalama kaç Mbps verir?
Sanırım kabloyu atmadınız.Şu kablo var evde.
Genelde 1-2 hafta içinde tamamlanıyor, gelmeden önce kurulum için tarih ve saat veriyorlar.
Gelecek modemin kalitesine bağlı. Wi-Fi 6 destekli bir modem gelirse ve 5 GHz ağına bağlanırsanız çok fazla kayıp yaşayacağınızı düşünmüyorum ama biraz da şansa bağlı.
Sanırım kabloyu atmadınız.
E-Devlet üzerinden abonelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.Onay vb. imza işleri nasıl oluyor? Ben çalıştığım için ilgilenemem, başkası adına mı çekeyim?
GigaFiber kullanıcısı olmadığım için gelecek modemin kalitesini bilmiyorum ama genelde kullanıcılardan gelen şikâyet, modemin Wi-Fi kalitesinin görece zayıf olduğu yönünde; bu biraz şansa da bağlı tabii, her GigaFiber kullanıcısına aynı modem ve ONT cihazının verilmediğini okudum.Ve ekstra Wi-Fi güçlendirici gereksiz gibi geliyor.
Hayır. O kablo kurulum ekibi tarafından ONT cihazına bağlanacak, o cihazı da kurulum ekibi getirecek.Şu kabloyu mu bağlayacağım bilgisayara?
Düzenleme: CAT 7, hatta evin bir ucundan diğer ucuna kablo çekmiyorsanız CAT 6 bile yeterli olacaktır. Yanlış yönlendirmek istemem.CAT 8 kablo ile...
e-Devlet üzerinden abonelik işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
GigaFiber kullanıcısı olmadığım için gelecek modemin kalitesini bilmiyorum ama genelde kullanıcılardan gelen şikâyet, modemin Wi-Fi kalitesinin görece zayıf olduğu yönünde; bu biraz şansa da bağlı tabii, her GigaFiber kullanıcısına aynı modem ve ONT cihazının verilmediğini okudum.
Kurulum sonrası testlerini yaptığınız zaman sonraki aşamalara karar verirsiniz. Ben maalesef GigaFiber kullanıcısı değilim.
Hayır. O kablo kurulum ekibi tarafından ONT cihazına bağlanacak, o cihazı da kurulum ekibi getirecek.
Sizin başvurunuzu oluşturduktan sonra yapmanız gereken tek şey beklemek. Ethernet kablosu, Wi-Fi için ek router vb. şeyler; internetinizin performansı beklediğinizden çok düşük olursa yapılacak şeyler.
Düzenleme: CAT 7, hatta evin bir ucundan diğer ucuna kablo çekmiyorsanız CAT 6 bile yeterli olacaktır. Yanlış yönlendirmek istemem.