Çözüldü Ev internetimle, kaçak yayınlarına girilmesini nasıl engelleyebilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba.

Ev interneti benim adıma ve ödemesini de ben yapıyorum.

Baştan evdekiler pek kullanmıyordu ancak sonradan babam, eşten dosttan öğrendiği bir takım korsan vasıtalarla kaçak maç ve film yayınları izlemeye başladı.

Ben bundan rahatsız oluyorum ve yasal olarak da hak olarak da doğru bulmuyorum. Kendisine de rızam olmadığını söyledim ama tabii ki oralı olmadı.

Ayrıca bu işleri yapabilmek için, anlamadan etmeden ne olduğu belli olmayan programlar vs kuruyor. Adamlar yok oluyor bir süre sonra ve sonra başka bir yerden üyelik alıp onun uygulamalarını kuruyor.

Ne yaptığı belli değil, kendi de anlamıyor zaten ve internet hızımı düşürmesi de cabası.

Ben bu durumdan artık her anlamda tamamen kurtulmak istiyorum.

Gördüğüm kadarıyla bugünlerde şu şekilde giriş sağlıyor; Gplay'den yüklenmiş Elit Digital uygulaması üzerinden, ona verilmiş kullanıcı adı ve şifrelerini giriyor. Ama bunun yanında ek bir uygulama da kullanıyor mu ya da bu programın bir özelliği var mı yoksa sadece aracı mı bilmiyorum. Çünkü bir kez bu uygulamaya giriş yapamadığında, bir başka uygulama yüklettiler. Yani velhasıl, her yeni aracı program ile bulacağım çözümü tekrar tekrar yapmam gerekecek. Ki bunun da sonu yok o da ayrı.

Bu yayınlara bağlanmasını nasıl engelleyebilirim? Amatörüm, bu işlerden hiç anlamıyorum. Buna göre izah ederseniz sevinirim. Neler deneyebilirim?

Çözüm
Evet sanki en sağlam çözüm bu kısıtlama olayı gibi.

IP'yi modemde sabitlemekten kastınız nedir? Ona göre bakayım ayarın nerede olduğuna.

Bant genişliğini ben sabit olarak düşük tutmayı düşünüyorum aslında. Bu şekilde büyük veri harcamalarında tekler ama küçük video veya net aramalarında çalışır sanıyorum o zaman değil mi?

TurkNet'e talep açtım. Pek ilgileneceklerini zannetmiyorum ama yine de sonucu paylaşırım.

Güncelleme: Cevap geldi. "Modeminize herhangi bir hız sabitlemesi sağlayamamaktayız. AKN'siz ve kotasız olduğumuzdan bu işlemi sağlayamamaktayız."

Güncelleme: Bir de bir şey dikkatimi çekti. Şu anki Wi-Fi ayarlarında da maksimum Yükleme Akış Bant Genişliği var. Acaba misafir ağları açıp direk buradan kısıtlama yapıp, kendim dışındakileri bu kanaldan mı bağlasam?

Konu amacından sapmasın diye o kısma başka konu açabilirim.

Merhaba. Televizyona bugün bakma fırsatım oldu. IPTV üzerindeki menülere baktım. Sadece kaynak kısmında bir link var. Bu kanal listesi mi bilmiyorum ama içinde username password ifadeleri de var. Bunu engellemem yeterli mi acaba?

Mağduriyetim artmaya başladı. Denk geldiğini zannetmiyorum ama bugünlerde ne zaman bu zımbırtı aktif olsa, evdeki internette kopma ve sorun yaşamaya başladım zaman zaman. Hız zaten malum.

İnternete kısıtlama diye yardım isterseniz yapmazlar TurkNet'te zaten kotasız kullanıyoruz ve hız hattın taşıyabildiği maksimum kapasite ile veriyorlar. Burada yanlışlık olmuş siz hattı yavaşlatmayacaksınız. Modem üzerinde QoS denen bir bölüm var bu içeriden dışarı çıkan IPlerin bant genişliğini çıkış ve geliş olarak kısıtlıyor. Hatta önce genel alma ve gönderme hızım budur diye tanım yapılıyor türknetten size gelen hızlar oluyor bu değerler. Sonra menüde cep telefonu misal 192.168.1.10 almış gözüküyor modemden bunu sabitlerseniz her bağlandığında sadece 10 ile biten IP'yi alır. Hız limitlemesinde 100 KB yaparsınız maç izlerken ya da 10 akıcı stream yayınlar takılır bu limitlerde ve sinir bozucu olur. Biraz daha araştırma ile olur. Modeline göre YouTube'da birkaç bunu gösteren video var bakabilirsiniz. Bunu hem ip hemde port bazlı yapılabiliyor.
Size modemin destek olabilecek hattın telefonunu ileteyim.

"Ayrıca telefonla teknik destek almak isterseniz 444 1 759 numaralı Zyxel Türkiye Servis Sağlayıcı Destek Hattı’na ulaşabilirsiniz."

Elite yazılımında bir kullanıcı adı tanımlanır ve orada Adress yada url diye izleme adresi belirtilir. O sizin aradığınız sunucuyu işaret ediyor. Modemin özelliklerde qos ayarlarını çözerseniz. Cep, tablet, tv ayarlarını sabitlersiniz ve. Bunlara maç izlerken bağlanır 100 kb yada 50 gibi çok çok düşük hızlar verirseniz akıcı stream yayınlarda donmalar olur.

Eki Görüntüle 2406779

Eki Görüntüle 2406787
buradan da toplam indirme limitiniz modem deki tanımlanıyor. Yeni spaher ekle diyerek
Merhaba. Teşekkür ederim.

Dün bazı şeyler yaptım ama sitede sorun var diye buraya yazamadım.

Qos'un genel sekmesinden sadece aktif etme işlemi yaptım. Diğerlerini ve diğer sekmeleri de ellemedim. En sonda İstemci Hız Limiti alanına Ip adreslerinden tanımlamalar yaptım. Hepsini 1mbps yaptım. Bunları da aktif ettim
(0 yapınca dikkate almıyor ve 0, lu rakamları da girdirmiyordu.)

Sonra size yolladığım menülerde Ağ/Ev ağı/Statik Dhcp olan yere gelip tek tek o anki ip.lerden kullanıcıları seçip, altına ayni ip ile sabitledim.

Sonra 2.4 ve 5Ghz geçişlerinde, değiştiğini farkedip, hepsine her 2 ağ için sabitleme yaptım.

Birkaç kez restart yaptım.Modemi açıp kapattım. Değişmediler. Bugün sabah da (gece modemi kapalı tutuyorum) açtığımda değişmemişlerdi.

Sanırım Ip sabitleme ve Qos oldu.

Ama bugün benim genel hızımda bir düşme oldu ve o sırada yine diğer cihazdan kaçak yayına bağlanıldığını gördüm.

Dün yedekteki bir telefonuma ve kendi telefonuma testler yaptığımda, hız birkaç Mb.ı geçmiyordu. Hiçbir sorun yoktu.

Bugün modem mi stabil çalışmadı yoksa tefafuk mu hızımda sorun oldu bilemiyorum.

Modem arayüzümde, cihazların trafiği cihaz bazında yok. Her 2 ağ verilerin toplamı var. Dün Gplay'de birçok ağ uygulamasına baktım test için. Ağa bağlananları gösteren var ama kimin o an ne veri çektiğini/gönderdiğini gösteren yok.

Sanırım elimin altında bu da olursa, konu kapanabilir. Bunun için ayrı konu açmam gerekiyor sanırım.

Merhaba. Teşekkür ederim.

Dün bazı şeyler yaptım ama sitede sorun var diye buraya yazamadım.

Qos'un genel sekmesinden sadece aktif etme işlemi yaptım. Diğerlerini ve diğer sekmeleri de ellemedim. En sonda İstemci Hız Limiti alanına Ip adreslerinden tanımlamalar yaptım. Hepsini 1mbps yaptım. Bunları da aktif ettim
(0 yapınca dikkate almıyor ve 0, lu rakamları da girdirmiyordu.)

Sonra size yolladığım menülerde Ağ/Ev ağı/Statik Dhcp olan yere gelip tek tek o anki ip.lerden kullanıcıları seçip, altına ayni ip ile sabitledim.

Sonra 2.4 ve 5Ghz geçişlerinde, değiştiğini farkedip, hepsine her 2 ağ için sabitleme yaptım.

Birkaç kez restart yaptım.Modemi açıp kapattım. Değişmediler. Bugün sabah da (gece modemi kapalı tutuyorum) açtığımda değişmemişlerdi.

Sanırım Ip sabitleme ve Qos oldu.

Ama bugün benim genel hızımda bir düşme oldu ve o sırada yine diğer cihazdan kaçak yayına bağlanıldığını gördüm.

Dün yedekteki bir telefonuma ve kendi telefonuma testler yaptığımda, hız birkaç Mb.ı geçmiyordu. Hiçbir sorun yoktu.

Bugün modem mi stabil çalışmadı yoksa tefafuk mu hızımda sorun oldu bilemiyorum.

Modem arayüzümde, cihazların trafiği cihaz bazında yok. Her 2 ağ verilerin toplamı var. Dün Gplay'de birçok ağ uygulamasına baktım test için. Ağa bağlananları gösteren var ama kimin o an ne veri çektiğini/gönderdiğini gösteren yok.

Sanırım elimin altında bu da olursa, konu kapanabilir. Bunun için ayrı konu açmam gerekiyor sanırım.
Sonuçta yol alıyorsunuz ve çözüme yaklaşıyorsunuz
güvenlikten erişim kontrolü olarak. Landa wana giden elitteki ip yi kısıtlayabilirsiniz. İkinci yöntem. Bağlanan cihazlar için.

1737831804773.png

Sonuçta yol alıyorsunuz ve çözüme yaklaşıyorsunuz
güvenlikten erişim kontrolü olarak. Landa wana giden elitteki ip yi kısıtlayabilirsiniz. İkinci yöntem. Bağlanan cihazlar için.

Eki Görüntüle 2407172
Çok teşekkürler tüm desteğiniz için. Sanırım halloldu.

Bu ip/mac sabitleme vs hiçbirinden haberim yoktu. Ben iplerin değişebildiğini ama mac adreslerinin sabit kaldığını zannediyordum.

İlgili ayarları yapınca, bir kaçak yok gibi görünüyor.

Aynı zamanda misafir wifi ağını da denedim. Onda da kaçak yok gibi. Onu, anlaşılmasın diye normal kullanıcı ismi ve şifresi ile değiştirip, normalde kullanılanın da isim ve şifresini değiştirdim. Qos'tan daha basit oldu tabi. Ama evdeki diğer masum, arada birkaç video izleyen ve beni etkilemeyen bir kullanıcıyı yok yere etkiledi.

Son olarak; bir mesajınızı kaçırmışım. Ben kendim evet bir link ile daha önce televizyona ekleme yapmıştım. Ancak bu sefer öyle bir işlem yapmamışlar sanki yahut net üzerinden yapıldı ve ben göremiyorum. Menülerde de link yok.

Mesela benim eklediğim (o yayınlar iptal olmuştu ve kurtulmuştum sonra) diğer televizyondaki iptv programında o adres duruyor. Hatta tarayıcıya alıp tıklayınca; sayfanın, devlet tarafından 9. ayda mahkeme kararı ile engellendiği uyarısı geliyor.

Ama bunda o adresi ele geçiremedim. Sadece kullanıcı ismi ve şifre de işe yaramadı.

Aslında bir kez Elit ile sorun oldu ve başka bir uygulama ile denendi ve o zaman da ek bir yere liste girmemişlerdi. Bilemiyorum yani bu sefer nasıl bir yolunu buldularsa; sanki kullanıcı adı ve şifre girip, direk bağlanabiliyorlar gibi.

Yani şu günlerdir uğraştığımız şeye bakın, şaka gibi.

Bu arada Elif Digital'de Gplay'den kalkmış. Menülerindeki izleme seçeneklerine (720p vs) bakıp ona göre hız limiti koyacaktım. Bakmak için indireyim dedim ama yok. Daha önceki gün vardı.

Not: Konuda çözüm butonu yok ama cevabınızın işaretlenmesi için talepte bulundum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı