Ev internetini 500 Mbps'den 1000'e çıkartmak mantıklı mı?

İnternet trafiğine bağlı. Misal 1TB SSD'n vardır, sürekli hikayeli oyun oynuyorsundur. Bitirip bitirip silip yenisini yüklemek zorunda kalırsın mantıklı. Ama onun dışında büyük bir soru işareti. Her şeye zam geliyor. 2 senelik taahhüt ile uygun fiyata geçebiliyosan geçebilirsin.

Bir çok faktör etkili mantık kısmında.

İnternet kullanımı yoğunluğu,
Yükleme yapılıyor mu,
Fiyat farkı az mı gibi gibi.

Şahsen merkezi konumda ailede 4 kişi kullanıyoruz 70mbps(paket 100 ama altyapı kötü.) interneti. 1 tablet, 1 televizyon, 2 laptop, 4 telefon, 1 Süpürge bağlı eve. Gayet de yeterli oluyor. Ping 24 üstünü göremiyorum. Bir başkası indirme yaparken de kesintidir, yavaşlamadır yaşatmıyor. Bence 500 bile iyi. Fiyat farkı az ise geçilebilir ama onun dışında gerek var mı bilmiyorum.

Hocam ben 2 yıldır 500 kullanıyorum inan bundan daha hızlısına hiçbir durumda ihtiyacım olmayacak gibi hissediyorum. Bu bile hızlı bayağı. Ayrıca mesela benim binamda 1000mbps alan komşular maksimum 700 750 alabildiklerini söylüyorlar. Sizin binanızda da direkt 1000 desteği yoksa bir anlamı da yok almamın zaten.

1000 Mbps iyidir de İSS'ler doğrudan 1000 Mbps vereceğinin taahhütünü vermez. Altyapınızın desteklediği kadar alırsınız ve bence internete fazla bağlanan kişi de yoksa 500 de yeterli olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı