Ev kedisi çiftleştirilir mi?

mutiant

Hectopat
Yer
Midland
Merhaba, 7 aylık bir erkek kedim var. Daha kızgınlık dönemine girdiğini söyleyemem, idrar bırakmıyor ama çok belirtilerde ki uyuması cidden fazla.

Kedimi sizce kızgınlık dönemine girdiğinde çiftleştirmeli miyim? Yoksa kısırlaştırmalı mıyım? Annemler çiftleştirme tarafında ama veteriner bence kısırlaştırırsiniz o zaman diyor. Yavru bakmak da çok sıkıntı.

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 7 aylık bir erkek kedim var. Daha kızgınlık dönemine girdiğini söyleyemem, idrar bırakmıyor ama çok belirtilerde ki uyuması cidden fazla.

Kedimi sizce kızgınlık dönemine girdiğinde çiftleştirmeli miyim? Yoksa kısırlaştırmalı mıyım? Annemler çiftleştirme tarafında ama veteriner bence kısırlaştırırsiniz o zaman diyor. Yavru bakmak da çok sıkıntı.

Sizce ne yapmalıyım?

Yavru istersen çiftleştir. İstemezsen kısırlaştır. Kısırlaştırırsan para verirsin. Çiftleştirirsen para kazanırsın.

Amacım kesinlikle para kazanmak değil hocam, kedi satarak para kazanmayı da düşünmem.

Ama kısırlaştırmaya da gönlüm el vermiyor, ya bize küserse, yada bize eskisi givi sıcak davranmazsa?

Cins bir kedi ise safkansa çiftleştir yoksa çiftleştirme zaten ırkı bozuksa kimle çiftleştiricen kim isterki.
Hocam kedimiz siyah, pasaportunda british shortair yazıyor.

Dosya Ekleri

• IMG20240210220853.jpg
    IMG20240210220853.jpg
    129,3 KB · Görüntüleme: 39
Bir defa çiftleşti mi yıl içerisinde en az 5-6 defa dişi aramanız gerekecek. Çiftleşmediği zaman fizyolojik sıkıntıların yanı sıra agresyon da başlayacak. Bir yerden sonra iş çığırından çıkıyor. Kısırlaştırmanız en rahatı hem sizin hem de kedi için. Ama henüz erken. En az 3-4 ay daha beklemenizde fayda var.

Bir defa çiftleşti mi yıl içerisinde en az 5-6 defa dişi aramanız gerekecek. Çiftleşmediği zaman fizyolojik sıkıntıların yanı sıra agresyon da başlayacak. Bir yerden sonra iş çığırından çıkıyor. Kısırlaştırmanız en rahatı hem sizin hem de kedi için. Ama henüz erken. En az 3-4 ay daha beklemenizde fayda var.
Kuzenlerlerimden biliyorum 9 aylıkken kızgına girer o zaman kısirlastir dediler sizce ne zaman yaptırmalıyım?

Oraya bir ırk yazmak zorundalar o yüzden onu yazmışlardır benim husky var ama pointer yazdılar kırma olduğu için.

Kırma diye belirtilmiştir orada jack russel safkan mesela safkan yazıyor bende öyle.
Vallahi bende anlamadım ama sokaktaki siyahların gözü yeşil oluyor ve bunun gibi ufak ufak tarçınlı olmuyor. Bizimkinin gözleri turuncu ve yüzü britishe benziyor.

Beki kırma olabilir

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı