Ev kullanımı için yazıcı önerisi

Bütçe
4000

Ayazata

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar nereden baksanız 20 yıldır bilgisayar kullanıyorum ama evime hiç yazıcı satın almamıştım. Şu aralar yazıcı bakmaya başladım.
  • Öncelikle eve satın alıyorum yazıcıyı.
  • Yazıcı+tarayıcı+fotokopi özellikleri olsun istiyorum.
  • Zamanın çoğunda siyah beyaz çıktı veya fotokopi almam gerekiyor. Çok nadir renkli olabilir ama çok nadir.
  • Gereksiz sorun çıkarmayan bir model de olabilirse tadından yenmez.
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Epson L3250 ya da L3050 alabilirsiniz. İkisini de şahsen kullandım, ikisini de kablosuz olarak bağlayabilir ve kullanabilirsiniz. Orijinal mürekkep kullandığınız sürece sorun çıkarmazlar. 2 3 ayda bir baş temizliğini çalıştırırsanız yıllarca kullanabileceğiniz cihazlardır.

Eğer çok sayıda sayfa fotokopisi çekecekseniz ADF'den tarayıcısı olan modellere bakın, eğer tek tük fotokopi çekerim, yazıcının baskı kalitesi iyi olsun derseniz Ecotank L3252 5.500TL civarına bulunabiliyor. 4000TL civarlarında Canon Pixma modelleri var, daha uygun fiyat için onlara bakabilirsiniz.

Çok yoğun kullanılan bir yazıcı olmayacak orası kesin. Ancak bir yazıcı almamı gerektirecek kadar da ihtiyacım oluyor. Dediğim gibi genelde siyah beyaz yazma ve kopya ihtiyacım olur.
Epson L3250 ya da L3050 alabilirsiniz. İkisini de şahsen kullandım, ikisini de kablosuz olarak bağlayabilir ve kullanabilirsiniz. Orijinal mürekkep kullandığınız sürece sorun çıkarmazlar. 2 3 ayda bir baş temizliğini çalıştırırsanız yıllarca kullanabileceğiniz cihazlardır.
Bu iki epson modelinin Canon pixmaya göre artısı veya eksisi nedir ?
Neden lazer bir model almamalıyım ?

Eğer çok sayıda sayfa fotokopisi çekecekseniz ADF'den tarayıcısı olan modellere bakın, eğer tek tük fotokopi çekerim, yazıcının baskı kalitesi iyi olsun derseniz Ecotank L3252 5.500TL civarına bulunabiliyor. 4000TL civarlarında Canon Pixma modelleri var, daha uygun fiyat için onlara bakabilirsiniz.
Neden lazer yerine tanklı bir model ?

Bütçeniz el veriyor ise lazer yazıcı alabilirsiniz, ilk satın alım fiyatı olarak mürekkep tanklı yazıcılara göre oldukça pahalılar. 4000TL bütçede lazer yazıcı almak pek mantıklı değil.
Ki zaten 10bin TL altında renkli lazer yok artık.

Selamlar arkadaşlar nereden baksanız 20 yıldır bilgisayar kullanıyorum ama evime hiç yazıcı satın almamıştım. Şu aralar yazıcı bakmaya başladım.
  • Öncelikle eve satın alıyorum yazıcıyı.
  • Yazıcı+tarayıcı+fotokopi özellikleri olsun istiyorum.
  • Zamanın çoğunda siyah beyaz çıktı veya fotokopi almam gerekiyor. Çok nadir renkli olabilir ama çok nadir.
  • Gereksiz sorun çıkarmayan bir model de olabilirse tadından yenmez.
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Canon Pixma E414 iyidir mürekkebi kurumamasına dikkat edin sadece.

Yeni konular

Geri
Yukarı