Evcil Hayvanınızın Fotoğrafı

Nasıl evcilleştiriyorsunuz? Benimkide sokak kedisi Oynamak için bizi çiziyor.
Evcilleşmekten kastım bize ve insanlara olan yakınlığı. Duman rengindeki kediler genellikle uysal oluyorlar. İlk kedim tekir ellerimizi mahvederdi. Aşırı severdik. Kedinin daha çok yapısıyla alakalı bir durum. İçgüdüsel olarak yapıyor olabilir.
Gördüğüm kadarıyla sizin kedi dişi. Dişi kediler sebepsiz yere çırmık attığına şahit oldum. Tavsiyem onu iple oynatmanız. Sevilmek istemediği takdirde sevmeyin. Yavaş yavaş kendinize alıştırın. Onun güvenini kazanın. Yalnız kalmasına izin verin. Hür bir kedi olduğunu hissettirin. Yemek istediği zamanlar daha uysal oluyorlar.
Kuyruğundan göbeğinden dokunmaya çalışmayın. Çömelin ve onu sevmek için kafasını kaşıyın ya da masaj yapın. Karakteri gereği nasıl bir kedi olacağı meçhul doğrusu. :)
 
Son düzenleme:
2 Yıl önce arkadaşında görüp, aldıysan şu an nasıl 2.5 yaşında? 🧐

6 Aylikken sahiplenmis olabilir belki?
2 aylikken sokakta ayagima dolanmisti.
 

Dosya Ekleri

  • F8EF17FE-577E-47CD-AD9B-95B0B2825D61.jpeg
    F8EF17FE-577E-47CD-AD9B-95B0B2825D61.jpeg
    70,8 KB · Görüntüleme: 131
Maşallah hocam. Bir kaç sorum olucak. Yakında köpek beslemeyi düşünüyorum. Tuvalet nasıl alıştırdınız? Komşulara çok sıkıntı yapıyor mu?
Maltese ırkı genetik olarak pede yapmaya müsait. İlk günden itibaren alan sınırlaması yaptım. Bu oyun alanında ilk 1 ayını geçirdi. Sevmek ya da oyun istediğinde çıkarıyordum daha sonra yerine geri koyuyordum. Maması, yatağı ve pedi bunun içindeydi. Daha sonra yavaş yavaş salonu açtım ve en sonda tüm evi. 8 aylık oldu ve artık sadece pedine yapıyor. Büyümeye başladığından biraz efelenmeler başladı hafif havlamalar var ama sus komutunu da öğrendi artık evde sessiz sakin takılıyoruz.
 

Geri
Yukarı