Evde 0'dan kodlama öğrenmek mümkün mü?

Merhaba ben kendime laptop alıp evde kodlama öğrenmeye başlarsam, ne kadar sürede para kazanmaya başlarım tahmini? 2 yıl 4 yıl arası? Cevaplarınızı bekliyorum, bilenler aydınlatırsa sevinirim.
kodlamayı öğreten yerler az diye biliyorum çoğu insan evde yapıyor para kazandıracak şekilde baya süreni alır 4 seneye bu işe girersin ha senin daha fazla çabalaman ve disiplinli bir şekilde çalışman süreyi değiştirir

Hayatımda hep bir işi özelliklede bu tarz bilim dallarını para için icra eden insanlardan nefret ettim. Sadece program ezberleyip "3 Saat İçinde Yazılım Öğren!" - "6 Ayda Yazılımcı Ol!" tarzı videolar ile bir yere gelemezsiniz bu arkadaşın böyle yapacağını biliyorum çünkü 7, 8 senedir bu tarz insanlarla karşılaşıyorum hepsinin sonu aynı oluyor. Bilgisayar teknolojilerinin sizin para tutkunuzu tatmin etmesi için değil insan medeniyetini bir sonraki seviyeye çıkartmak için geliştirilmesi lazım. Ayrıca ilk önce bilgisayarın nasıl çalıştığını Memory, Processor, OS, kernel, compiler, App gibi unsurların ne anlama geldiğini bilmen lazım. Daha bilgisayarın ne olduğunu bilmiyorsun ben yazılım öğreneceğim, para kazanacağım diyorsun. @oynozan Eminim sizde benimle aynı fikirdesinizdir hocam.

Merhaba ben kendime laptop alıp evde kodlama öğrenmeye başlarsam, ne kadar sürede para kazanmaya başlarım tahmini? 2 yıl 4 yıl arası? Cevaplarınızı bekliyorum, bilenler aydınlatırsa sevinirim.
2-4 yıl arası zamanın varsa ve sadece belli bir alana odaklanırsan(Sallıyorum web) neden olmasın. 2-4 yıl az bir süre değil. Verimli geçirirsen olur. Öyle mühendislik eğitimi almayacaksın sonuçta. Bir işi az çok yapabilmek ve bundan ekmek yemek için 2 yıl yeterli bir süre.

Bilgisayar teknolojilerinin sizin para tutkunuzu tatmin etmesi için değil insan medeniyetini bir sonraki seviyeye çıkartmak için geliştirilmesi lazım.
Open source düşünme fikrin güzel. Bende destekliyorum ama her projede bu geçerli olmayabilir. Olmaması da çok çok doğal. Sonuçta; verdiğin emek, harcadığın zaman, geliştirdiğin fikir, herhangi bir probleme ürettiğin çözüm. Bunların tabiki bir karşılığı olacak.
Sadece program ezberleyip "3 Saat İçinde Yazılım Öğren!" - "6 Ayda Yazılımcı Ol!" tarzı videolar ile bir yere gelemezsiniz.
Katılıyorum. Direkt clickbait başlık.
Ayrıca ilk önce bilgisayarın nasıl çalıştığını Memory, Processor, OS, kernel, compiler, App gibi unsurların ne anlama geldiğini bilmen lazım.
Evet detaylı bilmeye gerek yok. Donanıma ilgisi olmayabilir. Donanım ile yazılım arasındaki süreci az çok bilmeli.

Tamamdır teşekkürler herkese bu arada para kazanmak için bir işe giriyor herkes, kodlama öğrenip başka ne yapacağım? Evet bilmiyor olabilirim ama bilmemek değil öğrenmemek ayıp hocam iyi günler.

Hayatımda hep bir işi özelliklede bu tarz bilim dallarını para için icra eden insanlardan nefret ettim. Sadece program ezberleyip "3 Saat İçinde Yazılım Öğren!" - "6 Ayda Yazılımcı Ol!" tarzı videolar ile bir yere gelemezsiniz bu arkadaşın böyle yapacağını biliyorum çünkü 7, 8 senedir bu tarz insanlarla karşılaşıyorum hepsinin sonu aynı oluyor. Bilgisayar teknolojilerinin sizin para tutkunuzu tatmin etmesi için değil insan medeniyetini bir sonraki seviyeye çıkartmak için geliştirilmesi lazım. Ayrıca ilk önce bilgisayarın nasıl çalıştığını Memory, Processor, OS, kernel, compiler, App gibi unsurların ne anlama geldiğini bilmen lazım. Daha bilgisayarın ne olduğunu bilmiyorsun ben yazılım öğreneceğim, para kazanacağım diyorsun. @oynozan Eminim sizde benimle aynı fikirdesinizdir hocam.
Kısmen katılıyorum. Bence iş doğru yapıldığı sürece para amacıyla yazılım öğrenmenin de bir zararı yok. Belki sektörde bu işi sevdiği için yapan 3-5 yazılımcıdan daha iyi olamaz ama yine de katma değer sağlayabileceği kesin.

Bu tür konulara cevap vermeme sebebim inatla aynı konuyu açıp durmaları. Aynı soruyu Google'a sorsa milyonlarca kaynak bulabilecekken hala insanlardan A-Z'ye cevap istenmesi bana çok garip geliyor. Aynı soruyu araştırarak 5 dakika içerisinde dünya kadar bilgi bulabilecekken konuyu açıp cevap beklemek harbiden ilginç. Zaten araştırma yapmayı bilmeyen birinin yazılımcı olmasını da beklemem. Bu laflarımı sert bulan varsa kendi bilir, ben yapıcı birer eleştiri olarak görmelerini öneririm.

Bir defa "ne kadar surede ogrenebilirim?" tarzi sorularin hepsi bos is. Ogrenmekten ne kast ettigini, senin neyi ne kadar surede kavrayabildigini ve hali hazirda neyi ne kadar bildigini bilmiyoruz. Kimi cocuk vardir 4 yasinda okuma ogrenir, kimisi ilkokul 3. sinifta hala duzgun okuyamaz.

Yapabilecegin en iyi sey; is ilanlarina ya da freelance projelerin gereksinimlerine bakman ve o gereksinimleri ne kadar surede karsilayabilir hale gelecegine kendin karar vermen.

İstediğin parayı belki 15 belki 25 belki hiç kazanamayacaksın. Ama teoride evde kodlama öğrenmen mümkün. Hangi alanda ilerleyeceğine göre değişir. Eğer hedefin portfolyo sitesi yapmak falansa aşırı bir süre gerekmiyor. Ama daha farklı alanlarda daha farklı gelişmiş projeler yapacaksan ve ben programlama mantığını da öğrenmek istiyorum diyorsan o zaman uzun sürecek.

Yeni konular

Geri
Yukarı