Evde bilgisayar temizlik ve kurulum işleri için ekipman önerisi

m.okan

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF GAMİNG B650M-PLUS
RYZEN 5 7500F
INTEL ARC A750
Meslek
Eczacı
Evde bilgisayar toplama, temizleme, sökme, takma vs. hangi işler yapılıyorsa, hepsinin gerekli ekipmanlarını yavaştan almak istiyorum. Bana bu ekipmanların önerilerini yapabilir misiniz?

Evde bilgisayar toplama, temizleme, sökme, takma vs. hangi işler yapılıyorsa, hepsinin gerekli ekipmanlarını yavaştan almak istiyorum. Bana bu ekipmanların önerilerini yapabilir misiniz?
Hocam bir tane tornavida seti yeter. Temizlik için ise sakal tıraşı için kullanılan fırçalar var bakın, yumuşak uçlu olanları alın.
Üfleyip fırçayla sürtün, gıcır tertemiz olur.

Hava için öneri lazım, tornavida seti olarak ne alayım? Mıknatısı iyi olanlar rahat oluyor ve elektrikli olanlar da tercihimdir, eldiven olarak öneri lazım elim terlediği zaman iş yapmak zor oluyor. Ekstradan tozları tamamen temizleyebilmek için bez, termal macunlar için gerekli ekipmanlar vs vs.

El aletleri söz konusu olduğunda marka genelde önemli. Yerli İzeltaş çok iyi bir markadır ama biraz tuzludur. Yine yapı marketlerde sıkça rastlanabilecek Stanley, Visent, Beta, Cetaform iyi markalardır. Gedore, Bosch ve Black&Decker yine çok düzgün markalar.

"Tornavida seti" değil, bir adet mümkünse arkası depolu ucu değişebilir iyi kalite mıknatıslı tornavida ve işinizi görecek boyut ve şekillerde 6-7 uç alıyorsunuz. Ben 1994 senesinde aldığım Cetaform 3100 tornavidayı hala kullanmaktayım. Abartmıyorum, yüzlerce bilgisayar toplamış ve bakımını yapmışımdır bu aletle. Arkasındaki kapaklı bölmeye 14 adet uç sığıyor. Olabilecek en pratik ve en vazgeçilmez aletim.

WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.00.26.jpeg

Şarjlı kesinlikle tavsiye etmem, yüksek tork ihtiyaç duyulan bir şey değil ve zararlı. Aşağıda halen satılmakta olduğuna dair link mevcut.

Cetaform 3100

Tornavida konusuna ek olarak bir saatçi tornavidası seti de öneririm. Ben senelerdir Stanley marka bir set kullanmaktayım, sıkıntısını görmedim.

WhatsApp Image 2024-12-27 at 19.59.15.jpeg

Stanley St166039 Saatçi Tornavida Seti 6 Parça

Bunlara ek olarak orta/küçük boy bir pense (kargaburun daha iyi olabilir) ve yan keski öneririm. Bunlar çok sık kullanılmayacak, dolayısı ile marka çok da önemli olmayabilir ama iş yapıyor olmaları lazım.

WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.06.06.jpeg

Yine vazgeçilmez bir alet de kafa lambası. Ben Decathlon'dan aldığım şarjlı lambayı senelerdir kullanıyorum, memnunum.

WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.06.48.jpeg

Decathlon Forclaz şarj edilebilir kafa lambası

Yine sık kullanılacak bir yardımcı, vidalar vvb için separatörlü kutu. Zamanında Ali Express'ten dolu olarak almıştım.
WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.01.04.jpeg

Bu aşağıdakiler (büyüteç, maketçi yan keskisi, maketçi kargaburunu, lupe, cımbızlar) normal şartlarda çok gerekli değil, ama kullandığım oluyor.

WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.12.34.jpeg

Temizlik meselesine gelince.... İhtiyaca göre değişmekle birlikte bir adet diş fırçası, bir - iki yumuşak geniş makyaj fırçası, pamuklu çubuk, toz bezi, ıslak mendil, pamuklu çubuk... uygun olan ne ise onu kullanıyorum. Bence olmazsa olmaz alet ise üfleyici. benim kullandığım aşağıda. Her ne kadar yılda iki üç kere kullansam da son derece iyi iş görüyor, kasanın her köşesini tabiri caiz ise hunharca temizliyor. 90'lı yıllarda part time olarak çalıştığım bilgisayar servisinde de bu kullanılıyordu, halen satışı mevcut.

WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.08.37.jpeg

WhatsApp Image 2024-12-27 at 20.09.11.jpeg

Sutaş Blower Kompresör

Benden bu kadar. :)

Son olarak bir de şöyle toplu bir görüntü bırakayım. Bu resimdeki büyüteçli kafa lambası da çok iyi bir yardımcıdır, orta yaşları geride bırakmışsanız. Basit de olsa bir multimetre de çok işinize yarayacaktır. Sağ alttaki küçük cihaz da PSU tester. Yük altındaki koşullarda ölçmüyor ama bir şey kafadan bozuk ise anında anlıyorsunuz. Ortadaki organizerin içinde de bir dolu ayrıntı ufak tefek alet ver. Statik elektrik için bilek bandı, güç kaynağı sigortası, her türlü kasa hırdavatı, fırça, çip sökme aparatları, anakart açma düğmesi, buzzer, macun, vs.

DSC_1854.JPG

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı