Evde böbrek taşı nasıl düşürülür?

Aga bende de 3x4 ve 4x5 mm taş varmıs bu ne kadar ediyor boyut olarak çarpı işareti olunca moralim bozuluyor 4x5 mm yani 20 mm değil değil mi?

Hayır hocam 20 mm değil 4 mm enine 5 mm boyuna büyüklükte 20mm olsa ohooo acıdan ölürdünüz belki :D

Dediğin kesin bilgiyse rahatladım aga kafayı yiyordum 20 mm falan sandım.
4x5 mm yazmıslar.
Yani 4 mm en 5 milim boy diyosun yani genel olarak 4-5 mm arası bir taş sanırım.

Yani ortalama yuvarlak bir şekilde değerlendirirsek 4 mm denilebilir bu büyüklükteki taşlar çok sorun değil hocam düşer kolayca endişe etmeyiniz.

Kesin bilgi 4x5 hakkında.

Yani ortalama yuvarlak bir şekilde değerlendirirsek 4 mm denilebilir bu büyüklükteki taşlar çok sorun değil hocam düşer kolayca endişe etmeyiniz.

Kesin bilgi 4x5 hakkında.
cok ağrı yapıyo aga beklicem dayanabildigim kadar düşmezse ESWL ile kırdırma denicem
bilgi icin teşekkür ederim eyvallah

4x5 mm böbrek taşım var, evde düşürmek için gilaburu suyu tavsiye ettiler ama sadece 2 tane içebildim, çünkü ne kokusuna ne tadına dayanmak mümkün değil, avakado yaprağıda tavsiye ediyorlar ama bilmiyorum, evde böbrek taşımı nasıl düşürebilirim?
sonuc ne oldu aga düşürebildin mi

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz büyüklükler kanalda değilse sorun etmeyinağrı eder ama düşmesi kolaydır sıvı tüketimine dikkat edin yeterli. Ailenizde benzer taş öyküsü olan varsa sizde de olması yüksektir.
Doğal şeylere pek çözüm gözüyle bakmasam da işe yarar şeyler olabiliyor insandan insana.
Doğal olanlardan çözüm eşkina balığı taşı araştırın, doğal diüretik kullanmaya çalışın örneğin (Maydanoz, enginar başlıca olanlar).
Dalga kırma yöntemi ile kırlabilir daha küçük olduklarındna ancak vücut daha üretecektirileride biraz daha toplayıp düşmezse kırdırabilirsiniz sağlığınız yerindeyse.
Üroloji veya nefroloji doktoru ile bunları görüşüp çözüm bulabilirsiniz.

Dönmek, hareket etmek, zıplamak... ağrılara katlanarak. Morfin hazırda olsun - kendinize iğne yapmayı öğrenin.

Böbrek taşını düşürürken, mümküne düşenleri analize yollayın - gerekirse kağıt kahve filtresine çişinizi yapın. Düşen taşın içeriği "tüketmemeniz" gereken yiyecek ve içeceklere ışık tutar. Bu konuda en büyük örnek oksalat minerali, ıspanak veya ay çekirdeği gibi yiyeceklerde bulunuyor. Gerçi çoğu yeşilliği neden tüketiyoruz bana pek gelmiyor. Pekala ıspanağı her zaman yiyemezsiniz ama ay çekirdeği galaksiler arası silahlar arasında bile bağımlılık yapması sebebiyle yasaklanmıştır.

Yaşınız elverdiğince basket oynayın, zıplama ve düşme eyleminden dolayı oluşabilecek en ufak taşlar mesaneye iner ve atabilirsiniz.

İstanbul'daysanız Eşkina balığı taşı için Taksim Çiçek Pasajı yanındaki balıkçılara danışabilirsiniz.

Bahsettiğiniz büyüklükler kanalda değilse sorun etmeyinağrı eder ama düşmesi kolaydır sıvı tüketimine dikkat edin yeterli. Ailenizde benzer taş öyküsü olan varsa sizde de olması yüksektir.
Doğal şeylere pek çözüm gözüyle bakmasam da işe yarar şeyler olabiliyor insandan insana.
Doğal olanlardan çözüm eşkina balığı taşı araştırın, doğal diüretik kullanmaya çalışın örneğin (Maydanoz, enginar başlıca olanlar).
Dalga kırma yöntemi ile kırlabilir daha küçük olduklarındna ancak vücut daha üretecektirileride biraz daha toplayıp düşmezse kırdırabilirsiniz sağlığınız yerindeyse.
Üroloji veya nefroloji doktoru ile bunları görüşüp çözüm bulabilirsiniz.
solda 3x4 sagda 4x5 mm taş var böbrekte kanala düsmemis. aga afadersin ama idrar deligi ne kadar ki kocaman taş ordan nasıl gececek gercekten canım sıkkın

ekşina balıgı tası aldım onuda ictim. evde maydonoz suyu. limon suyu. avakokado yapragı suyu duydugumu yapıyorum.

böbregin icindeki taş agrı yaparmı bende yapıyor.

insallah kurtulurum sağolun ccevap icin

@zeyneljr üroloji doktoruna gidip prostat ilacı al en azından hem ağrın azalır hem taş ilerlemesi kolaylaşır. İlacın özelliği alfa bloker yani mesane ve idrar kanalındaki düz kasları gevşetiyor taşın ilerlemesini hızlandırıyor.

İlacın diğer bir etkisi çok fazla idrara çıkarıyor ve idrarını daha basınçlı yapabilirsin. İlacı üroloji doktoru raporunu çıkaracak sekreter sisteme girecek sistemde gözüktükten sonra doktorun yazdığı reçete ile ilacını al kullan.

İlacın yan etkisi kan basıncını düşürdüğü için tansiyon düşüklüğü nefes darlığı ve baş ağrısı yapabilir. İlacı kullandığın zaman mastürbasyon yapma spremler mesanede kalır çıkış olmaz yani ilacı kullanmayı bıraktığın günden itibaren 5 ile 7 gün sonra normal aktiviteye dönersin. Böbrek ağrısı ile kıyaslandığında katlanılabilir yan etkilerdir ve avantajlı kısmı taşı düşürmeyi hızlandırmak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı