Evde gitar nasıl öğrenilir?

Nabeeer

Kilopat
Daha fazla  
Ben eskiden gitar çalıyordum ama kendi isteğimle değildi babam çalmamı istemişti kendisi bağlamayı çok iyi çalar ben de bağlama çalıyorum ama şu an gitar çalmak için içimde büyük bir istek var. Evdeyken gitar çalmayı nasıl ve nerden öğrenebilirim?
Bir de bende klasik gitar var.

Video izlemek evde öğrenmek için en iyi yöntem. YouTube'daki Gitar Dersi kanalını öneririm. Gitarın temel tekniklerini öğrendikten sonra videoya ihtiyacınız kalmayacak. Parçaların nota ve akorlarına kendiniz bakıp çalabileceksiniz, hatta kulağınız iyiyse bunları kendiniz çıkaracaksınız.

Ben eskiden gitar çalıyordum ama kendi isteğimle değildi babam çalmamı istemişti kendisi bağlamayı çok iyi çalar ben de bağlama çalıyorum ama şu an gitar çalmak için içimde büyük bir istek var. Evdeyken gitar çalmayı nasıl ve nerden öğrenebilirim?
Müzik bilgine göre değişir.
Nota bilgin varsa ve klasik gitarda ilerlemek istiyorsan bazı metodlar var artık klasikleşmiş, onları çalışabilirsin. Bu çileli ama doğru olan yoldur.
Amaç popüler şarkıları çalıp söylemek ortam yapmaksa youtube videoları fazla bile gelecektir.
"Eskiden gitar çalıyordum" diyebiliyorsan akor ne biliyorsundur; akorları çalış, bütün popüler şarkıları çalabilirsin.

Merhaba bende sizin gibi bir istekle bir anda başladım. Size tavsiyem solo çalmayacak sanız akorları öğrenin. Jguitar sitesinde her Akor'un tüm basma şekilleri mevcut. Sırayla tüm notaları deneyin ve sıkılmayın. İlk başlar sıkıcı parmaklar nasır tutana kadar devam :). Sonrasında ritim tutmayı öğrendiniz mi parçaları kolaylıkla çalarsınız. Bare akorlar biraz yoracak acele etmeyin.

Ben eskiden gitar çalıyordum ama kendi isteğimle değildi babam çalmamı istemişti kendisi bağlamayı çok iyi çalar ben de bağlama çalıyorum ama şu an gitar çalmak için içimde büyük bir istek var. Evdeyken gitar çalmayı nasıl ve nereden öğrenebilirim?

Ahmet aday var profesiyonal gitarciyim Ahmet adaydan ogrendim YouTube'da.

Video izlemek evde öğrenmek için en iyi yöntem. YouTube'daki Gitar Dersi kanalını öneririm. Gitarın temel tekniklerini öğrendikten sonra videoya ihtiyacınız kalmayacak. Parçaların nota ve akorlarına kendiniz bakıp çalabileceksiniz, hatta kulağınız iyiyse bunları kendiniz çıkaracaksınız.

İş ortaklığı, sponsorlu / komisyonlu tantımlar da içeren teoriden / öğretim mevzuatından uzak bu kanalı tavsiye etmiyorum. Bu ve ekürisi; "kanalın en doğal videosu"ndaki arkadaşı; gitarı nasıl tutacağını dahi bilmiyor. Ayak yükselticiyi sağ ayağının altında kullanarak gitar dünyasında bir çığır açmış durumda.
(Klasik gitar sol bacakta çalınır ve yükseltici de sol ayağı destekler)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ömür boyu kurtulamayacağınız, hatalı teknikler öğrenmek için ideal.

Gitar çalmayı belli bir süre bire-bir öğrenmeniz gerekiyor. ( En azından kendi başınıza nasıl ilerleyebileceğinizin bilincine varana kadar) Belli bir süre ders almalısınız. Videolar ile hatalarınızı analiz edebilme, bir konuda yeterli olup olmadığınızı anlamak gibi bir durumunuz olmaz. 10 dakikalık videoda sizi 6 aylık gelişim sürecinize atlatırlar. "Ben niye çalamıyorum?" diyerek ortada kalırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş ortaklığı, sponsorlu / komisyonlu tantımlar da içeren teoriden / öğretim mevzuatından uzak bu kanalı tavsiye etmiyorum. Bu ve ekürisi; "kanalın en doğal videosu"ndaki arkadaşı; gitarı nasıl tutacağını dahi bilmiyor. Ayak yükselticiyi sağ ayağının altında kullanarak gitar dünyasında bir çığır açmış durumda.
(Klasik gitar sol bacakta çalınır ve yükseltici de sol ayağı destekler)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ömür boyu kurtulamayacağınız, hatalı teknikler öğrenmek için ideal.

Gitar çalmayı belli bir süre bire-bir öğrenmeniz gerekiyor. ( En azından kendi başınıza nasıl ilerleyebileceğinizin bilincine varana kadar) Belli bir süre ders almalısınız. Videolar ile hatalarınızı analiz edebilme, bir konuda yeterli olup olmadığınızı anlamak gibi bir durumunuz olmaz. 10 dakikalık videoda sizi 6 aylık gelişim sürecinize atlatırlar. "Ben niye çalamıyorum?" diyerek ortada kalırsınız.

Katılıyorum. Dikkat etmeden yazdığım eski bir mesaj.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı