Evde Hırsızla Karşılaşınca Ne yapılmalı ?

Sorunlarımızı konuşarak halledelim :)

Psikologlar gibi konuştun. O yüzden sinir oluyorum bu televizyona çıkıp her konuda ahkam kesen psikologlara.

Gerçekten zor bir durum. Hırsız muhtemelen silahlıdır. Yattığınız odada cep telefonu ve elektrik süpürgesi borusu gibi bir şey olursa avantajlısınız. Mümkün olduğunca mücadeleye girmeyin. Gebertirseniz siz suç işlemiş oluyorsunuz(Yatak odası dışında saldırmak nefsi müdafa sayılmıyormuş.), bir an tereddütte kalırsanız muhtemelen silahı olduğu için canınızı kaybedebilir ya da yaralanabilirsiniz. Hemen polisi arayın ve hırsızın ne yaptığına bakın. Sizin odanıza yaklaşmıyorsa efelik yapıp da saldırmaya çalışmayın. Suç unsuru teşkil etmeyecek ama kendinizi savunmaya yetecek koruma gereçlerinizi yattığınız odada bulundurun.

Bir de tatile çıkarken bunu Facebook'ta paylaşmayın, çok güvendiğiniz dostlarınız haricinde bunu kimseye söylemeyin. Mümkünse onlara da söylemeyin, hele boşboğaz insanlarsa en önemsiz detayları bile onların yanında anlatmayın.Hırsızların bilgi kaynakları var ve örgütlü çalışıyorlar. Başıma gelmiş olaydır, bir saatliğine evi boş bıraktığımızda eve dönüp kapının kilidinin kırıldığını görmüştük. Aynı şekilde yakın çevremizde de benzerlerini gördüm. Evden uzun süreli ayrılacaksanız bunu mümkün olduğunca kimseye haber vermeden yapın.
 
Beyler baya yüksek ihtimalle hırsız uyuşturucu madde kullanmıştır. O yüzden ne yapacağını kestiremezsiniz. Onunla karşı karşıya gelmek hiç iyi bir fikir değil, siz ona saldırınca büyük ihtimal oda size bıçak saplayacak. Varsa tavana silah sıkıp korkutursun. Bizim eve hırsız girmeye çalıştı ama kilit korumalı olduğundan kilit parçalandı yani giremedi. Bizde tatilden dönünce 1.5 saat çilingirin kapıyı açmasını bekledik.
 
Benim yapacağım tek şey direk polisi aramak, İlçe Emniyet Müdürlüğü 150 metre uzağımda zaten hemen gelirler ;)
 
Öncelikle hırsız için önlem alınmalı cama kapıya veya hırsızın girebileceği yerlere alarm konulmalı. Alarm sesi caydırıcı olacak ve karşı karşıya kalmak zorunda kalmayacaksınız. Eğer karşı karşıya kalırsanız istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak çok mümkün. Kaybedecek bir şeyi kalmamış bir kişinin neler yapabileceğini az çok tahmin edebilirsiniz. Derin uykudan kalkıp atraksiyona girmek ve avantajlı çıkmak bana oldukça güç gibi geliyor. Dilerim kimsenin başına gelmez.
 
Bizim evimize bir kaç yıl önce hırsız girmişti. HP laptop'u ve PSP'yi çalmıştı. Laptop'un çalınması vesile olmuştu ki yeni model alabilmiştim sonunda. Soruya gelirsek ben görsem mutfaktan bıçak falan alır korkuturum herhalde.
 
Evde koridorda olan dolapta bir tabanca var ve içi dolu. Alabiliyorsam onu alırım. Sonra bizim ev yüksek zaten. Hırsıza "Çabuk camdan aşağı atla yoksa seni vururum.", derim. Atlamazsa bir kere korkutmak amaçlı yere sıkarım. Bu sayede polis ile uğraşmam.
 
O yatak odası olayı şehir efsanesinden ibaret diye birçok yerde geçiyor ama tam olarak bir bilgim yok. Ama ben değil de babam büyük ihtimalle adamı kurşun yağmuruna tutabilir. :D mesken güvenliği amacıyla bulundurma ve taşıma ruhsatımız var babam da yanından ayırmıyor işi gereği ama evde hırsızı görürse gecenin bir vakti büyük ihtimalle laz damarı da ağır basıp adamı süzgeçe çevirecektir. :D

Ne yani Egeliler bir şey yapamaz mı :D?
 

Geri
Yukarı