Evde İngilizce nasıl geliştirilir?

harajukubarbie

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2017
Mesajlar
980
Çözümler
2
Merhaba henüz 15 yaşındayım ve İngilizce diline karşı ilgim var ve İngilizce şarkılar dinlemeyi, altyazılı diziler izlemeyi severim. Maalesef ki corona çıktığından beri ve eğitime ara verildiğinden beri İngilizce dersi göremiyorum. Sizce evde geliştirebilmek için neler yapabilirim?
 
Bir hocam bana japonca bilmemenizin sebebi japoncaya maruz kalmamanızdır demişti. İngilizce bilmememizin sebebi de bu. Dilini değiştirebileceğin her şeyin dilini ingilizceye değiştir ve ingilizceye maruz kal. Yabancı dizleri yayınları izle, yabancı insanlarla konuş, yabancı forumlarda takıl. Ben de yakında düzgün bir yabancı forum bulup oraya geçeceğim. Tabi burayı tamamen bırakmayacağım :D. Şu anlık sadece Quora önerebilirim. Forum değil tam olarak ama onun gibi bi' şey.
 
Teknolojik ortamda yapılabilecek bir sürü aktivite dışında, Cambridge gibi hatrı sayılır yayınların bireysel çalışma kitapları oluyor. Klasik yöntemlere başvurmayı düşünürseniz fayda sağlayabilir. İçinde konu anlatımı, çözümlü sorular, sesli video olarak CD vesaire barındırıyor. Gerçi CD biraz sıkıntı ama internette kitabın uygulamasını da bulabilirsiniz. Okuma kitabı olarak Macmillan yayınının eserleri var onu öneririm. Tabii bu materyalleri kendi İngilizce seviyenize göre almanız gerekir. Ha bir de Storytel'den sesli kitap dinleyebilirsiniz.
 
Açıklamaları ile site, uygulama önerisi:

Sadece isimleriyle site, uygulama önerisi:

Kelime ezberlemek için öneri:

İngilizce nasıl çalışmalısın adlı yazı:

İngilizce düşünmek adlı yazı:

Bunlar benim notion adlı not uygulamasına aldığım notlar. Direk kopyalamıyorum bende link olarak attım.

İkinci attığım link biraz gereksiz olabilir. Ama ilk attığımda gayet iyi öneriler var. Eğer linklere tıkladığında YouTube'dan ayrılmak istiyor musunuz diye bir yazı çıkıyorsa şaşırmayın. Bazı linkler YouTube videolarının açıklamalarından kopyaladım ondan olabilir.
Ek olarak belirteyim bu notları bende öğrenmek için heveslendiğimde not alıştım. İlk linktekiler işime yaramıştı.
Benim tavsiyem Udemy'de kurslara katılman. İstersen Discord'da İngilizce öğrenmek için kurulan sunucular var oralara katılabilirsin.
Eğer benim ingilizcemde kırıklar var diyorsan YouTube'da Özer Kiraz adlı kanaldan ingilizceni geliştirmen.
Tabii bir yabancı arkadaş edinmek aralarında en iyisi.

Özer Kiraz kanal linki:

İngilizce öğrenme videosu(bu sadece ilk videosu sırayla diğer videoaları da oynatma listesinden bulabilirsin):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İngilizce öğrenme için Discord kanalları:

Önünüzde birçok seçenek var istediğinizi kullanın.
Sorularınız varsa yardımcı olurum :)
 
Önünüze gelen Oyun, film, ve diğer şeylerin hepsini İngilizce ve İngilizce altyazılı olacak şekilde kullanın. Ben oyunlar sayesinde ortaokuldayken ve şu an lisede İngilizcede derecedeyim.
Ben oyunlarda yabancı insanlarla konuşa konuşa onların konuşmaları ve sonrasında yaptığı hareketlere baka baka kendimi geliştirmiştim. Ama bu demek değildir ki sadece oyunlarla, filmlerle falan yetinin. Farklı yerlerden de destek almalı ve üzerine yoğunlaşmalısınız.
 
Son düzenleme:
Cümle yapısını bilmedikten sonra istersen 1000 saat oyun oyna ve YouTube videosu izle fayda etmez.

Sınıftaki bazı kişilerde görüyorum. Arap çorbasına çeviriyorlar cümleyi;
''What is your name?" cümlesini "Ne senin isim?" diye çevirenini görmüştüm eskiden :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı