Evde karın kası nasıl yapılır?

Arkadaşlar ben şimdi ilk defa başlayacağım için pek bir bilgim yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki hareketleri her gün 1 defa olacak şekilde yapsam işe yarar mı?

Hedef kas büyümesiyse gerçekten berbat bir program, 1 yıl da yapsan maksimum azcık gözükecek noktaya gelir o da yağ oranın düşükse. Yıllardır şu işe yaramaz izlenme için hazırlanan 10dk karın kası antrenman videoları bir bitmedi arkadaş. 10dk kardiyo yapmaktan farkı olmayan bir şey ROM bile yok bazılarında harekette kas doğru düzgün çalışmıyor bir kısmı zaten kaslar aşırı zayıf değilse hiçbir işe yaramayacak oblik egzersizleri.

Kasların bir büyüme prensibi var dostum bu videolara kanmayın. Yani karın kası sanki diğer kaslardan farklı kendisi için özel egzersiz gerektiren bir kas değil ki. İnsanlar biceps, göğüs, sırt gibi kasları çalışırken 6 set yapıyor 2-3dk dinleniyor nedense karın kasına gelince 10dk aralıksız saçma sapan hareketlerin kası yararlı bir şekilde büyüteceğini düşünüyor. Şu karın kaslarına 50-100 tekrar çok kolay işe yaramaz egzersiz koymak yerine gerçekten sizi zorlayan 10-15-20 tekrar yapabileceğiniz setlerin en az 1-2 tanesinde tükenişe gittiğiniz, 1-3dk dinlediğiniz, full ROM ile yapılan hareketler koyun gerçekten kas çok daha iyi gelişecek. Kas gelişiminin hedef olduğu neredeyse hiçbir egzersizde 30sn dinlenmek mantıklı değildir, üzerine yazılmış kaç tane makale var. Onu geçtim bir kas için belirlediğin egzersiz programı gerçekten o kası efektif bir şekilde çalıştırıyorsa o kas kesinlikle her gün çalıştırılmamalıdır. Bu sadece daha fazla kas hasarına ve daha fazla bitkinliğe yol açar ve kas protein sentezini çok düşürür. Kaslar antreman sırasında büyümüyor, dinlenirken büyüyor. Onu geçtim bu hareketlere proggessive overload yapamazsın , arttıracak bir ağırlık yok çünkü. Bir süre sonra hareketler çok kolay gelecek( ki çoğu başlangıç için bile öyle) ve aynı hareketi 100-200 kere yapman kas gelişimi için hiç efektif değil demiyorum ama iyi bir yöntem de değil ve sonuç elde etmek de zor.

Size iyi antrenmanlar diliyorum, uzun süre işe yaramaz şeyler yapıp sonra tatminsizlik yaşamaktansa baştan bu işi iyi araştırmak çok daha iyidir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı