Evde mantar yetiştirme hakkında bilgi almak için topluluk önerisi

BKDurak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Arkadaşım denediğini söylediğinden beri evde kartondan veya tuvalet kağıdından mantar yetiştirmeye meraklıyım. Benim istediğim evde mantar yetiştirmeyle ilgili bir blog sayfası, Discord topluluğu vs. bana önerebileceğiniz sayfaları yazar mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:

Öncelikle alçı taşıyla falan uğraşmak istemiyorsan yapman gereken çok basit. Öncelikle yumurta kolisi, karton vb. ni tencerede bir süre kaynatıp bir bidona koyuyorsun sonra dağıtarak mantar koyuyorsun bunu birkaç katman yapıp 25-20 derece arası bir ortamda ağzı kapalı bekletiyorsun bir 15-20 gün. Sonra beyaz IP'lik gibi bir tabaka oluşucak o kısma patlamış mısırın patlatılmamış hailini sarmasını sağlıyorsun ve bu sayede mantar tohumu(misel) yapıyorsun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bunlar zor olanlar.
bu da anlattığım.
Ayrıca nasıl ekeceğini merak ediyorsan bunlara yine bir süre kaynatılmış suda beklemiş tuvalet kağıdı veya benzeri şeylerde tohumla birlikte filtreli poşetlere koyuyorsun. Bunları günde 2 kere fısfısla ıslatıyorsun. Tabii mantar türüne göre boyutu değişebilir. Benim anlattığım istiridye ve kültür mantarı için geçerli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı