Evde piyano nasıl öğrenilir?

KatakiNotFound

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba piyano fiyatları çok pahalı olduğu için elimde Casio SA77 var.

Evde kendi başıma hoca tutmadan gerek e-kitaplardan gelip YouTube videolarından nasıl piyano çalmayı öğrenebilirim? Piyano hakkında notalara dair hiçbir bilgim yok.

Tutuş teknikleri vesaire hiçbir şey bilmiyorum gerekli öğrenmem gereken şeyleri baştan sona yazarsanız teşekkür ederim.

Başlangıçta neler öğrenmeliyim hangi kitapları okumalıyım?
Hangi kaynakları araştırmalıyım? Bunlar hakkında bana bilgi verirseniz teşekkür ederim.

Merhaba. Piyanoya hakim birisi değilim fakat 3 senedir org çalıyorum. Düğünlerde sıkça görülen tuşları piyanonun tuşları gibi olan alettir kendisi.

Eğitim seti olarak güzel bir başlangıç yapmak istiyorsanız Udemy kursları mevcut fakat ben kendim şu şekilde öğrenmiştim. Hala nota bilgim yok, nota okumayı bilmem. Müzik teorisi bilgim notalar ve akor kurmaktan öteye gitmez.

İlk adım olarak tabii ki enstrümanı tanımalısınız, bir kurs satın alabilirsiniz veya YouTube'da bir sürü kaynaklar var. Kitap olarak piyano teorisi isimli kaynaklar da var fakat internet üzerinde bir sürü kaynak varken kitap almanızı tavsiye etmem. Kendim teorik olarak öğrenmesem de sürekli çalarak klavye üzerinde parmaklarımı geliştirdim. Bir süre sonra da dinlediğim şarkıları nota okumadan, tuşların yerlerini tek tek saymadan bulmadan çalmaya başlamıştım.

Kısacası, başlangıcınız bir kursla olabilir, YouTube veya Udemy gibi. Akabinde bol bol çalışmak. Kendi parçalarınızı üretmek de epey bir şey katacaktır.

Merhaba. Piyanoya hakim birisi değilim fakat 3 senedir org çalıyorum. Düğünlerde sıkça görülen tuşları piyanonun tuşları gibi olan alettir kendisi.

Eğitim seti olarak güzel bir başlangıç yapmak istiyorsanız Udemy kursları mevcut fakat ben kendim şu şekilde öğrenmiştim. Hala nota bilgim yok, nota okumayı bilmem. Müzik teorisi bilgim notalar ve akor kurmaktan öteye gitmez.

İlk adım olarak tabii ki enstrümanı tanımalısınız, bir kurs satın alabilirsiniz veya YouTube'da bir sürü kaynaklar var. Kitap olarak piyano teorisi isimli kaynaklar da var fakat internet üzerinde bir sürü kaynak varken kitap almanızı tavsiye etmem. Kendim teorik olarak öğrenmesem de sürekli çalarak klavye üzerinde parmaklarımı geliştirdim. Bir süre sonra da dinlediğim şarkıları nota okumadan, tuşların yerlerini tek tek saymadan bulmadan çalmaya başlamıştım.

Kısacası, başlangıcınız bir kursla olabilir, YouTube veya Udemy gibi. Akabinde bol bol çalışmak. Kendi parçalarınızı üretmek de epey bir şey katacaktır.

Nota öğrenmek istiyorum. Nasıl öğrenebilirim ödediğiniz kaynak var mıdır?

Bütçeniz yoksa belediyelerin halk eğitim kursları var ücretsiz. İstanbul da ISMEK gibi. Kendi başınıza hatalı öğrenirsiniz. Mesela; Yukarıdaki arkadaş gibi, 3 yıl sonunda nota okumayı bilmezsiniz, yanlış parmak pozisyonları , el pozisyonları ve yürüyüşe alışırsınız ve doğru metoda dönmeniz mümkün olmaz.

Bu durumda ilerlemeniz de mümkün olmuyor çünkü tekrar ettiğiniz hatalar kalıcı hale gelir ve bir daha kurtulamazsınız. Misal; Fazıl SAY çocukken ayakları yetişemediği için pedallara yanlış basıyormuş şu anda bile o alışkanlığını düzeltememiş olmasından yakınır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı