Evde spor rutini önerisi

RusleQahmaf

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 13 yaşındayım, 158 boyum, var 47 kiloyum. Elimde 5 kilodan 60 kiloya kadar ayarlanabilen el yayı ve iki tane 5 kilo dambıl var. Dambıllar biraz hafif geliyor ileride 10 kiloyla değiştireceğim. Elimdeki el yayı ve dambıllarla ne yapabilirim? Sadece kol kası yapmak istiyorum. El yayı 30 kilodan başladım bugün ilk günüm 25 tane yaptım her gün neyi ne kadar kaç set yapayım, başka egzersizler de yapayim mi? Söylerseniz sevinirim.

El yayı pek de etkili olan bir şey değil dostum onun yerine farklı ağırlıklara sahip dumbell seti alabilrsin dumbella yapıcağın önkol ve bilek egzersizler igayette etkili olur ayrıca düzenli mekik ve plank yap plank ilk başladığında 10 sn. bile zor yapacaksın amam spor yapmak ve vücuduna şekil bvermke aşırı zahmetli bir süreç bunu untumadan disiplinini de koruyarak düzenli bir şekilde ya pyoutube da evde spor için iyi kaynaklar şu an aklımda kaynak yok ama YouTube'a bakarsan kendine uygun kaynakları bulabilirsin.

Merhaba arkadaşlar. Ben 13 yaşındayım, 158 boyum, var 47 kiloyum. Elimde 5 kilodan 60 kiloya kadar ayarlanabilen el yayı ve iki tane 5 kilo dambıl var. Dambıllar biraz hafif geliyor ileride 10 kiloyla değiştireceğim. Elimdeki el yayı ve dambıllarla ne yapabilirim? Sadece kol kası yapmak istiyorum. El yayı 30 kilodan başladım bugün ilk günüm 25 tane yaptım her gün neyi ne kadar kaç set yapayım, başka egzersizler de yapayim mi? Söylerseniz sevinirim.

13 yaşında boy ve kilonuda göze alırsak 10 kilo taşıman zor gibi.
Aslında bunu ChatGPT'ye sorabilirsin. Sana bir plan yazabilir. Sana da formu doğru yapmak kalıyor.

13 yasinda cocuga agirlik antrenmani onermek nedir?

Agirlik antrenmani yapmani tavsiye etmiyorum. Boy uzama surecindesin agirlik antrenmani sana uygun degil.

Asıl spora başlamak için en güzel yaşta.
Doğru formda yaptığı sürece veyahut bir sağlık sıkıntısı yoksa bir şey olmaz.

13 yasinda cocuga agirlik antrenmani onermek nedir?

Agirlik antrenmani yapmani tavsiye etmiyorum. Boy uzama surecindesin agirlik antrenmani sana uygun degil.

Etleri kemiğinden ayrılmayacaksa boy uzamayla hiçbir alakası yok diyelim ki olsun arkadaşımız sadece kol çalışacağını söylüyor kola binen ağırlık ve bütün kemikler arasında nasıl bir ilişki kurdunuz?

El yayı pek de etkili olan bir şey değil dostum onun yerine farklı ağırlıklara sahip dumbell seti alabilrsin dumbella yapıcağın önkol ve bilek egzersizler igayette etkili olur ayrıca düzenli mekik ve plank yap plank ilk başladığında 10 sn. bile zor yapacaksın amam spor yapmak ve vücuduna şekil bvermke aşırı zahmetli bir süreç bunu untumadan disiplinini de koruyarak düzenli bir şekilde ya pyoutube da evde spor için iyi kaynaklar şu an aklımda kaynak yok ama YouTube'a bakarsan kendine uygun kaynakları bulabilirsin.

Bileklerime insanlar ince diyor onun için aldım.

13 yaşında boy ve kilonuda göze alırsak 10 kilo taşıman zor gibi.
Aslında bunu ChatGPT'ye sorabilirsin. Sana bir plan yazabilir. Sana da formu doğru yapmak kalıyor.

5 kilo çok hafif geliyor bence tam gelişim sürecindeyim 2-3 aya 10 kiloyuda rahat kaldırırım.

Plank 10 saniye ne sen beni çubuk makarna mı sanıyorsun 70 saniyeyle başladım her gün 5 saniye artırarak yapacağım.

13 yaşında o kilo ve boyu da hesaba katarsak 10 kilo ile sağlıklı antrenman yapmanız gerçekçi bir şey değil. Mesele kaldırmak değil yoksa spor salonundaki 10 15 kiloyla çalışan insanlarda 25 30 kilo kaldırabiliyor ama bunu setler halinde ve tekrarlı bir şekilde yapamazlar mesele o, onun için size yapabilirmişsiniz gibi geliyor ama yapamazsınız. 5 Kiloyu elinize alın ve 3 set 8 tekrar Dumbell Curl yapın setler arasında 1 2 dakika maksimum bekleyin aslında 10 kiloyla bu işi yapamayacağınızı hatta 5 kiloda bile zorlanabileceğinizi anlarsınız. O yüzden fazla uçmadan 5 kiloyla yapabileceğiniz antrenmanları seçin ve başlayın ama çok kısıtlı olur ve kesinlikle spor salonu etkisi vermez. Şınav ve mekik gibi egzersizleri de mutlaka yapın.

El yayını ise bir kenara atın saçma sapan bi alet, onun yerine dumbell ile seated dumbell wrist curl yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı