Evde yapılan şarabın alkol oranı nedir?

449192

Decapat
Katılım
15 Nisan 2021
Mesajlar
81
Merhaba şimdi ben evde ekmek mayası ile bir şarap yapıyorum. Normalde bu şarabın fermantasyon esnasında 25-30 gün beklemesi lazım. Ama benim sabırsızlığım sebebiyle şimdi açmak istiyorum. Maserasyon süreci bittikten sonra içine mayayı 13 Ekim saat 20.00 gibi atmıştım. Bunu şimdi açıp içmeyi düşünüyorum. 2 sorum var:
1. Şarap tadı verir mi?
2. Alkol oranı tahmini kaç olur?
 
Hocam bilgim yok ancak 25-30 gün sonrasında alkol oranı kaç olacaksa onda biri kadar olabilir. 3-4 günde kaç tane bakteri üreyecek te ne kadar fermantasyon yapacak diye düşünerek, alkol oranının çok yetersiz geleceğini düşünüyorum.
 
Şarap yapmadım. Birkaç defa bira yaptım ancak şunu söyleyebilirim ki mayayı attıktan 4 gün sonrasında içilmez. O mayalar şekeri tüketecek, fermantasyon bitecek, biraz da dinlenecek. Sabredin.

Alkol oranını tahmin edemeyiz. İçinde ne kadar çok şeker varsa o kadar alkol yüksek olur. Ha içinde bolca şeker atıp da mayayı az koyarsanız şekerli şarabınız olur ona göre. Hidrometre kullanmanız lazım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
tahmin edebilirsiniz aldığınız üzümün pH değeri bilirseniz eklediğiniz şeker miktarı ve kullandığınız mayanın kuvvetine göre hesaplanabilir daha sonra yaptıkça istediğiniz aromayı bulabilirsiniz. Şarabın alkol oranı %10-12 civarındaydı galiba . Birde bekletirken fırında ısıtılan meşe odunları eklenirse güzel bir aroma verdiğini duymuştum denemek istersiniz belki

İyi Forumlar
 

Yeni konular

Geri
Yukarı