Evde yemek yemeyi sevmiyorum

Çin tuzuna bir tik bağımlı olmuşsunuz. Her peynir damak tadiniza uygun olmayabilir peynir tadımı yapın marketlerde hoşunuza gideni alabilirsiniz. Dışarıdan yemek yemeyi birakmaya çalışmalısınız ne kadar spor yapıyorum 75 kiloyum desenize sağlıklı değil. O yüzden bir tik zorlamaniz gerekirse bir doktora danismaniz lazim.

Evde yediğim yemekleri sevmiyorum çocukluğumdan beri dışarıdan yemek yemeyi çok seviyorum burger, çiğ köfte, döner vs evde yemek sevmiyorum çok nadir yemeklerim var onları da artık yememeye başladım istemeyerek yiyor ama dışarıdan sevdiğim bir yemekse 10 tane olsun yerim çünkü tadi daha güzel daha çok hoşuma gidiyor.

Ağzıma kesinlikle sürmeceğim şeyler.

Penir, zeytin, kahvaltılık genellikle sevmem, salatalık hariç, sebzeyle alakalı yemekleri sevmem.

Bu aralar yediğim yemekler veya yiyebileceğim yemekler.

Patates, tavuk severim ama bu aralar onu da sevmiyorum neden bilmiyorum vücüdüm istemiyor, döner, çiğ köfte, hamburger çok severim haftada 1 yerim hamburger param olsa her gün yerim muhtemelen.

(Evdeki yemekleri sevmiyorum annem yapınca yiyiyordum annem çalışıyor ve bana ha bire ne yemek istiyorsun dediklerinde bir şey söyleyemiyorum çünkü şu anda yiyebileceğim yemek yok söyleyemeyince rastgele yemek yapıyorlar zorla yiyorum çok açsam nasıl çözebilirim bu problemi sevmediğim yemekleri hiç yiyemiyorum çok ciddiyim doğdum doğalı peynir yemeyen insanim ama peyniri kuymağın içinde yiyorum.)

Hocam anneniz çalıştığı için bu duruma maruz kalmışsınız ve alışmışsınız spor yapın evet iyi güzel ama sporun asıl olayı beslenme ve sağlıklı bir yaşamında sırrı beslenmedir ve dışarıdaki fastfoodlar inanılmaz sağlıksız evet burgerler falan çok güzel arada bende çıkıp kafa dağıtmak bir farklılık olması amacıyla yiyorum ama bu kadar bağımlısını ilk defa gördüm ve bu durumu değiştirmeye çalışın ileride evlenirsiniz falan bu sorunla illaki böyle bir durumla yüzleşeceksiniz bence şimdiden çözmeye çalışın :)

Mecbur kalırsanız alışırsınız. Lise yurdundayım, evde sosyete bebesi gibi seçen çocuklar karnıyarığı kabuğuyla yemeye başlıyor.

Bir de kendi yemeğinizi evde kendiniz yapmayı deneyin. Sıcak menemene dayanabilecek erkek tanımadım daha.
menemen severim reisde herzaman yiyemem

Hocam anneniz çalıştığı için bu duruma maruz kalmışsınız ve alışmışsınız spor yapın evet iyi güzel ama sporun asıl olayı beslenme ve sağlıklı bir yaşamında sırrı beslenmedir ve dışarıdaki fastfoodlar inanılmaz sağlıksız evet burgerler falan çok güzel arada bende çıkıp kafa dağıtmak bir farklılık olması amacıyla yiyorum ama bu kadar bağımlısını ilk defa gördüm ve bu durumu değiştirmeye çalışın ileride evlenirsiniz falan bu sorunla illaki böyle bir durumla yüzleşeceksiniz bence şimdiden çözmeye çalışın.

Reis annem çalışıyor yemek olmayınca babamdan para istiyorum babama yemek söyleyip yaptırmaya uğraştırmak istemiyorum.

@KawakiTR dostum en temizi kendin yemek yapmayı öğren. Mesela az da olsa sevdiğin yemekleri yapmayı öğren. Patates kızartması mı seviyorsun, yap mesela. Metro, Migros veya internette kajun gibi damak zevkine hitap eden baharatları da alırsın. Böylece sürdürülebilir bir düzenin olmuş olur.

@KawakiTR Çocukluktan beri alıştığınız için böyle. Sağlığınızı düşünerek, doğru gıdalara yönelmeyi kendinize bir borç bilin. Bugün genç olduğunuz için vücudunuz bunları tolere edebiliyor ama bir yandan da yavaş yavaş yıpranıyor. Erken yaşta kronik hastalıklara sahip olmak istemiyorsanız, bugünden tezi yok zihninizi sağlıklı beslenmeye kodlayın, zamanla bunu istedikçe sevmeye/alışmaya başlarsınız.

Bu arada zaman tasarrufu olması açısından:

Müsait vakitlerde dondurulmaya uygun olanlardan fazlaca yemek hazırlanıp, dondurucuda hava geçirmeyen kaplarda saklanabilir.

Mecbur kalınca o yemekleri yiyorsunuz da sağlığınız için evden yemek yemeye çalışın. Dışarıdaki yemeklerin nasıl yapıldığı belli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı