Evdeki girişlerin içinde CAT5 veya CAT6 kablo var mı?

Burak_SHNR

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Odamdaki Ethernet portuna modem bağlamak istiyorum ama odamdaki port CAT 3. evin her yerine baktım bütün portlar CAT 3 ama evdeki modem 25Mbps internet veriyor. Arkasına biraz baktım porttan değil portun olduğu prizin içine giden bir kabloya bağlı. Bu evdeki girişlerin içinde CAT 5 veya CAT 6'ya uygun kablo olduğu anlamına mı geliyor?

Merhaba. Odamdaki Ethernet portuna modem bağlamak istiyorum ama odamdaki port CAT 3. evin her yerine baktım bütün portlar CAT 3 ama evdeki modem 25Mbps internet veriyor. Arkasına biraz baktım porttan değil portun olduğu prizin içine giden bir kabloya bağlı. Bu evdeki girişlerin içinde CAT 5 veya CAT 6'ya uygun kablo olduğu anlamına mı geliyor?

Modeme giren kablo ve portun ne ise ona göre hız alırsın diye düşünebilirsin.

Port RJ11 ise en iyi ihtimalle CAT3'tür. RJ45 işe CAT5e/6'dır.

Modeme giren kablo ve portun ne ise ona göre hız alırsın diye düşünebilirsin.

Port RJ11 ise en iyi ihtimalle CAT3'tür. RJ45 işe CAT5e/6'dır.

Anladım. Peki RJ11 ise RJ45'e çevirme şansım var mı? Bu konuda pek bilgim yok duvarın içinden geçen kablo mu önemli yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.
Düzeltme: Girişin içinde 4 tane tel var.

Son düzenleme:
Anladım. Peki RJ11 ise RJ45'e çevirme şansım var mı? Bu konuda pek bilgim yok duvarın içinden geçen kablo mu önemli yoksa başka bir şey mi bilmiyorum.
Düzeltme: Girişin içinde 4 tane tel var.
Girişi çevirsen ne olacak içi aynıysa? Standart binek otomobile F1 lastiği takmak gibi bir şey olur. Kablolamayı yeniletebilirsin, modemin bulunduğu yerden odana, o zaman modem yerinde kalır, sende kablolu bağlanabilirsin bilgisayarınla. Odana modem sokmanı çok önermem veya yatarken kapatırsın işte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı