Evden yapılan sporda alınabilecek en iyi verim nasıl alınır?

alpermen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim evde bir adet Z bar ve ona takılabilir 30 kg ağırlıklarım var ve 8 Kg'lık iki adet de dambılım var. Ben bunları kullanarak evde en iyi şekilde verimi nasıl alabilirim? Yaratıcı fikirler olursa iyi olur, mesela 8 kg dambıla 2 kg daha bağlarım, 10 kg çalışırım gibi.

15 yaş, 63 kg, 1.74 boyum var. Kollarım 35 cm olması lazım tam hatırlamıyorum. Üst vücut çalışmak istiyorum: Kollar, sırt, karın vb.

Haftada kaç gün çalışmalıyım ve ağırlık zorlayabilecek bir ağırlık mı olacak, yoksa hafif mi kalmalı? Yani çok kg az tekrar mı, yoksa az kg çok tekrar mı?

Sürekli olması önemli. Azimi ve diyeti asla bırakma. Sürekli seni geliştirecek küçük küçük bunu aklıdnan çıkarma.

Ben günlük 100 şınava tamamlama challangesi yapıyorum hala da devam ediyorum 4 senedir. Şu anda tekte 50 şınava kadar uzattım şınav sayımı. Başlangıçta bir tane doğru pozisyonda çekemezdim.

İstikrar önemli 5 ay sonra meyvesini görmeye başlayacaksın. 2,3 yıl sonra çok şükredeceksin iyi ki başlamışım diye.

Her gün çalış. Spor salonuna gerek yok ben dediğim gibi günlük sadece şınav yapıyordum, 100'e tamamlıyordum. Buna bazen yürüyüş, IP atlama, squatlar ekliyordum. Her hareketi tükenişe kadar yapıyordum. Şu anda 1.83, 75 kg fit olduğumu rahatça söyleyebilirim.

10 tekrar yapabildiğin ağırlıkta yap ona göre ayarla arada tükenişe gidersin birde beslenmene dikkate et önem ver.

Bir adet barfiks çubuğu alıp her gün şınav çeksen barfiks çekemiyorsanda 1 dakika 2 dakika asılı kalsan bile yeter. Ben pazar günleri salona gidiyorum hafta içi bir günde şınav çekip asılı kalıyorum vücudumda ciddi bir gelişme var.

Yukardaki örneğe ek olarak barfikste kaç saniye asılı kalıyorsun? Diyelim 20 saniye. Her gün bunu 1 saniye 1 saniye arttırıcaksın. Kendi sınırını aşırı zorlamadan.

Barfiks çekebiliyorum 5 tane zorlarsam 7-8 tane ama evde çubuk olmadığı için dışarıya çıkıp ağaçlara tutunup çekiyordum.
Benim hedefim vücudunmu şekillendirmek.
30 kg 15 tekrar bench press yapabilioyrum ama 2. set zorluyordu o yüzden 22kg 4 set 12 terkar yapıyorum diğerlerini de kendime göre ayarladım ve son olarak haftanın kaç günü yapmalıyım? Spora başlamadan önceki kolum böyleydi yaklaşık 1 ay gecti sanırım.
Yukardaki örneğe ek olarak barfikste kaç saniye asılı kalıyorsun? Diyelim 20 saniye. Her gün bunu 1 saniye 1 saniye arttırıcaksın. Kendi sınırını aşırı zorlamadan.
10 tekrar yapabildiğin ağırlıkta yap ona göre ayarla arada tükenişe gidersin birde beslenmene dikkate et önem ver.

Dosya Ekleri

• IMG_20250927_130553.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 22
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…