Çözüldü Eve gelen internet kablosunda sinyal yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DDR 5 RAM

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2020
Mesajlar
2.886
Makaleler
3
Çözümler
14
Merhaba dün TurkNet başvurumu yaptım bugün TT'den adam geldi. Eve gelen 4 tane internet kablosu vardı. Kablonun UC'unu açipucuna bir cihaz bağlayıp aşağı portların olduğu kutuya indi 4'ünü de yaptı ama hiçbirinde sinyal yoktu. Eve ilk defa internet bağlanıyor bu arada. Adam elektrikçi çağırıp baktıracaksınız dedi. Beni anlamadığım aşağı kutudan nereden baktı? Orada bizim kablomuz bağlı değil. Bir bilen arkadaş anlatıversin Allah rızası için. Ha bir de tabanca gibi bir şey le evdeki kablolara tuttu o cihazın ışığı yanıp bip bip diye öttü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kabloların çalışıp çalışmadığına bakmış. Üstünkörü bir test yapıp tesisatta sorun olduğunu düşünerek sizin elektrikçi ile halletmeniz gerektiğini söylemiş.
Kabloların çalışıp çalışmadığına bakmış. Üstünkörü bir test yapıp tesisatta sorun olduğunu düşünerek sizin elektrikçi ile halletmeniz gerektiğini söylemiş.
 
Çözüm
TurkNet müşteri hizmetleri ile görüşmeniz daha uygundur. Görüşme sırasında eve gelen olmadığını ve bağlantı kurulmadığını söyleyin. Devamında da bir elektrikçi ile bakmanız iyi olacaktır.
Peki sağ olun teşekkürler.
@316332 hocam az önce aşağı indim aşağıdaki krome lere baktım. Bizim daire 1. Krome 7-8. delik olarak görünüyor şemada. O krome deki boşta olan kabloların ucu bile açılmamıştı. Adam sanıyorum ki test bile yapmadı. Ben şimdi kendim test yapacağım fakat, OHM Metre ile olur değil mi? Buzzer moda alarak. Eğer oluyorsa yapma işini ben hallederim.
Sorun çözüldü. Dün akşam aşağı inip boşta olan kabloları denedim. Ve buldum. Tahmin ettiğim gibi adam test falan etmemiş. Hay sen gibi TT...
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı