Eve gelen ustanın her şeyi istemesi

Ailem karşılayacak ücreti açıkçası karşılayacak ücreti durumumuz rahatlıkla var fakat ben hep tutumlu olarak büyüdüm yani fazla paramız olsa bile gereksiz harcamadan kaçındım. Şu an artı olarak adamın istediklerini almak zoruma gidiyor. Paranın benden çıkmayacağını bilsem bile yine de zoruma gidiyor adamın istedikleri.
Seni anlıyorum işte bazen ebeveynlerin olur olmaz işleri... Neyse bak yarın bitecekmiş iş. Bazen olaylara çok sinir olsak da sesini çıkartamazsın. Zor bir durum.
 
Ben yerinde olsaydım direk evden kovardım. Ya da iş bittikten sonra maliyetten düşerdim.
 
Hadi herşeyi geçtim sizi bakkala yollamasını falan da sigara parasını da istiyor adam sanki zorunlu ihtiyacı bari insan kendi cebinden verir sigara parasını da öyle yolluyorsa yollar ama sizin paranızla sigara alması hiç hoş karşılanabilecek bir şey değil.
 
İş yapan adama bakılır. Yedirilir içirilir. Gönlü hoş tutulur. Sonra 3 ay sonra çatın tekrar akmaz. El emeğiyle iş yapan adamın gönlü hoş olursa, işini de yaparken eli hoş olur.
Ustanın öz oglusunuz herhalde. İş yapiyorsan anlaşılan ücreti alırsın, suyunu hadi birde çayını içersin gidersin. Bu adam açıkça yüzsüz ve önüne hünkar sofrası da kursan işi yapacağı kalite, çapı belli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı