EVE Online'a başlanmalı mı?

Katılım
16 Kasım 2018
Mesajlar
10.684
Makaleler
15
Çözümler
62
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, bir ara EVE Online'ın başlangıç paketi ücretsiz oldu. Ben de beleş diye alayım dedim. Böylece oyunu öğrenmiş oldum.

Bu oyun bilim kurgu temalı olduğu için merak ettim. Oyunu bilenler anlatabilir mi?
Oyunun birkaç ay önce başlangıç paketi kısa süreliğine ücretsiz olmuştu. Fakat moderatör arkadaş nedense şimdiki zaman ekiyle düzeltmiş. Oyuna Amarr ırkı ile başladım ancak internette gördüğüm kadarıyla Amarr ırkı sayısı en az ırk. Bu da oyunun beni başlattığı yerde nadiren araç görmemin sebebi sanırım.

Fakat etrafımda nadiren gemi olması sıktığından Emrayur'dan Jita adlı güneş sistemine 14-16 jump yaparak gittim.

Emrayur III:
7DD690979B6C10A42B7AF6EE67175A86AFBF8E61


Fakat Jita sisteminde astroid bulamadım yani madencilik mümkün durmuyor.
38A282602D00A69FF3F6545CDF2F4AB397F42D04

Başlangıç gemisiyle bu kadar yol gitmek sizce normal mi? :D

Oyuna çok sık girmiyorum, sanırım sebebi oyunun temel seviyenin üstünde bir İngilizce gerektirmesi. Yinede bu sorunu Google Çeviri'nin anında çeviri özelliğiyle atlatacağımı düşünüyorum. Nadiren gemi gördüm derken şaka yapmıyordum. Gerçekten radarda gördüklerim dışında 10 gemi görmemişimdir.

Gördüğüm en büyük gemide bu: Görevleri kavramaya çalışırken gittiğim sistemde görmüştüm sanırım.
102A910A7BB8212C88F71897FE63AB6BF60F4293


Elbette ki İngilizce olmasına rağmen eğitim görevlerimi bitirdim. Yani bittiğini düşünüyorum. Eğitimin son bölümünde bot gemilerle çatışılıyor. Fakat benim silahları adam akıllı kullanamadığımdan bazen silahları çalıştırmayı unuttum bazende Amarr kültüründeki silahlar lazer olduğu için sürekli ıskaladım. Daha fazla uğraştıktan sonra görevi bitirdim, tabi benimde pertim çıktı. Hatta şimdi fotoğrafa baktığımda fark ettimde, silahlardan birine cephane koymamışım! Ya da öyle görünüyor.



Bu da benim karakter:

 
Son düzenleme:
Hocam merhaba, daha önce DarkOrbit oynadığım için bu oyun hoşuma gitti. Discord felan kullanıyor musunuz. Oyunu bana anlatmanızı isterim.
 
Bence bu oyuna sıfırdan başlanmaz. Skill kasma olayı Real-time yani gerçek zamanlı. O yüzden oyunda gerçekten yüksek yerlere gelmek istiyorsanız 2-3 yıl skill puanı kasmanız ve omega time alıp her ay düzenli ücret ödemeniz gerekiyor. Bunları yapabilecek zamanınız ve paranız varsa başlayın...
 
Omega paketi alınmadan ne kadar ilerlenir ve neler yapılabilir?

Omega paketi demek zaten skill puan kasma ilerlemesi demek. Yani Omega time satın almadan oyunda hiçbirşekilde gelişemezsin anca ISK kasıp omega time almaya çalışırsın oda yeni başlayan birisi için imkansız kadar zor bir şey. Ben oynadığım zamanlarda 58 TL ydi, şimdi 130 TL olmuş o yüzden başlanmaz başka oyunlara yönelmenizi tavsiye ederim.
 
Omega paketi demek zaten skill puan kasma ilerlemesi demek. Yani Omega time satın almadan oyunda hiçbirşekilde gelişemezsin anca ISK kasıp omega time almaya çalışırsın oda yeni başlayan birisi için imkansız kadar zor bir şey.
Açıkcası oyunda büyümeyi düşünmüyorum. Madenci olayım, çatışmalara girmeyeyim güzel uzay manzarasında küçük küçük yeni modüller ve gemiler için ISK biriktiriyim kafasındayım. Açıkcası oyundaki skilleri pek anlayamamıştım o yüzden o kısma pek bulaşmamayı daha rahat buluyorum.

Çok gelişmek gibi bir amacım yok. Böyle bir kafayla gitsem olur mu?
-
Omega olmadan sadece bir yere kadar gelişebileceğimi bilsemde oyun içinde bir şirket açma veya hükümdar olmaya çalışma gibi bir hedefim yok.

Bir Türk klanı yani şirketine katılıp gelişme sınırıma kadar gelişip, madencilik yapmak ve çatışmak da eğlenceli.
-
Gerçi bu konuyu açınca Omega ile %100 bilgi sahibi değildim.
 
Son düzenleme:
Açıkcası oyunda büyümeyi düşünmüyorum. Madenci olayım, çatışmalara girmeyeyim güzel uzay manzarasında küçük küçük yeni modüller ve gemiler için ısk biriktiriyim kafasındayım. Açıkcası oyundaki skilleri pek anlayamamıştım o yüzden o kısma pek bulaşmamayı daha rahat buluyorum.

Çok gelişmek gibi bir amacım yok. Böyle bir kafayla gitsem olur mu?
-
Omega olmadan sadece bir yere kadar gelişebileceğimi bilsemde oyun içinde bir şirket açma veya hükümdar olmaya çalışma gibi bir hedefim yok.

Bir Türk klanı yani şirketine katılıp gelişme sınırıma kadar gelişip, madencilik yapmak ve çatışmak da eğlenceli.
-
Gerçi bu konuyu açınca Omega ile %100 bilgi sahibi değildim.

Uzay temalı bilimkurgu oyunu arayışındaysanız Warframe öneririm.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı