EVEREST RHINO 432 600 watt hangi ekran kartları için yeterli?

Ben aynı kasa ile 4.6 ghz de hava sağutma ile en düşük devirde 50 derecenin üstüne çıkmadım boşta 23 derece civarı. Arkadaş stok soğutucu kullanmış belliki. Bu işlemci ile stok soğutucu kullanılmaz hangi kasaya koyarsa koysun o değerler değişmez. Ayrıca r9 280 i bile rahat kaldırır bu fiyata en iyi kasa bence 2 ssd 3 hhd takılabiliyor hepsi kızaklı ve önden gelen hava hepsini soğutuyor
Aynen cezam vardı cevap veremedim hava akımı gayet iyi stok soğutucu ile fx8350 ultra ayardaki oyunda 65derece civarı alıyorum kasanın hava akışı kötü olsa 80civarı olucaktır.Bu arada fx8350 mi 4.6ghz beni aydınlatırsan sevinirim ?

Demekki neymiş ? Hava sirkülasyonu berbatmış.

Dostum bu marka düşmanlığının da cılkı çıktı artık. Hayır tamam Everest sevmezsin, ki zaten benim de bayıldığım bir firma değildir kendisi. Ama sırf Everest diye bir kasaya kötü, dandik vs. diyemezsin. Bunu demek için önce kasayı alıp kullanmak ya da kullanan birinden inceleme okuman gerekir. Başka bir Everest kasa ile problem yaşamış olabilirsin fakat o kasanın uyduruk olması bütün ürünleri uyduruk yapmaz.

Bakınız her firmanın kötü ürünleri vardır. Fakat Everest, Frisby gibi firmalarda kalitesiz ürün oranı diğer firmalara göre çok daha yüksektir. Kasanın sirkülasyonu gayet iyi ve şimdiye kadar sıcaklık sorunu yaşamadım. ( Bilgisayarı alalı 1 sene oluyor. Aldıktan 1 ay sonra ekstra bir fan almıştım. Fanı almadan önce yükte ekran kartı en fazla 70 derece idi. ( Fan devri %80) İşlemci ise en fazla 70 derece gördü stok fan ile.)

Yani gördüğünüz gibi kasanın sirkülasyon problemi yok. Zaten ön tarafı delikli ve plakanın arkasındaki süngerimsi tabaka kasaya toz girmesini engelliyor. Kasanın yan tarafı ve üstü de delikli ve 2 adet 12cm fan ile geliyor. Bu kasada sirkülasyon problemi var diyen firma düşmanlığı yapıyordur.

Kasanın güç kaynağına gelince: Güç kaynağının herhangi bir sertifikası yok ve 12v kanallarından 480w güç verebiliyor. Henüz psu ile bir sıkıntım olmadı fakat kalite olarak bakkallarda satılan markasız psular ile corsair vb. firmaların psuları arasında bir yerlerde. Eğer güvenmiyorsan bilgisayarı aldıktan birkaç ay sonra 150- 200 tl ye yeni bir kaliteli psu alabilirsin. Böylece bilgisayarı alırken diğer bileşenlerinden kısmamış olursun. Okuduğunuz için teşekkürler umarım biraz farkındalık yaratabilmişimdir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı