Çözüldü EVGA 980 Ti Classified'da FPS EVGA OC Scanner X yazılımı olmadan nasıl artırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aleashea

Decapat
Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
17
Çözümler
1
Biliyorum benzer bir konu var ama 5 yıl geçmiş bir konuyu hortlattığım için kızmazsınız sanırım.
EVGA 980 Ti classified ekran kartı kullanıyorum. Garip bir şekilde ekran kartım aktif olmuyor. Aktif olmuyordan kastım bir oyuna girdiğimde 60 FPS alıyorum Ultra'ya da Low grafik ayarı fark etmiyor. (FPS limitleme kapalı kontrol ettim.) Sürücülerim güncel, BIOS'um, güncel hatta bugün format attım yine aynı sorunu yaşıyorum.
Tabi asıl kafa kurcalayan şey bu değil. EVGA'ın sağladığı "EVGA Precision X1" ya da "EVGA OC scanner X" isimli programları çalıştırdığımda 60 olan FPS 300'ü görüyor. Bu programları sadece açıyorum vurgulamak isterim herhangi bir ayar yapmıyorum.

evgass01.gif


Hala anlamakta zorlandığım bir program ama bu haliyle masaüstü dahil her yerde 250-300FPS arası alıyorum. Buraya bakınca zaten bir problem var bellide anlamış değilim. Bu arada sorun programla geçici olarak çözdüğümden kullanıyorum yoksa 60FPS'i başka türlü düzeltemiyorum. Yoksa OC yapacak halim yok durduk yere sevmiyorum bu programı. İstediğim şey bu tarz bir programa ihtiyaç duymadan normal bir ekran kartı gibi nasıl çalışabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüm yolu Ayarlar>Oyun>Xbox Game Bar (Oyun klipleri kaydetme zart zurt o kapalı olacak.)
@Aleashea format atıp, güncel NVIDIA sürücüleri ile hiçbir ekstra program yüklemeden test yaptınız mı?

Evet zaten o şekilde yaptıktan sonra başlık açtım 2 gündür uğraşıyorum, bir türlü nedenini anlamadığımdan çözümde bulamıyorum.

Bu arada başlık tam olarak amaçladığım şeyi yansıtmıyor şimdi aklıma doğrusu geldi " EVGA 980Ti Classified Normal ekran kartı gibi nasıl çalışır. Çünkü hikayenin diğer kısmı şu pogramı açıyorum fps düzeliyor ve program yöneticisinden programı sonlandırıyorum ama fps bu sefer düşmüyor. Bir yerde bir şekilde limitleniyor gibi.

EK: Anlatmak istediğim bu (Resim 2)
 

Dosya Ekleri

  • evgass02.gif
    evgass02.gif
    114,8 KB · Görüntüleme: 29
  • evgass03.png
    evgass03.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
@Aleashea@aleashea cidden ilginç bir durum ilk defa böyle bir konuya denk geldim. EVGA yazılımını kapalı vaziyette böyle bir sorun oluşması bana daha çok yazılım kaynaklı bir sorun gibi geliyor.
 
@f0ze ben de öyle düşündüm ama bugün 3 kere format attım ilk UEFI kurdum sonra kart belki ondandır dedim bir de eski sistem gibi kurdum. Şimdi geri UEFI'e döndüm. Dedim acaba sürücüde mi sıkıntı var? Her 2 sisteme de bir son sürüm ola ki son sürümler hatalı olabiliyor bir de bir önceki sürümü kurdum ve gerçekten bir de değerler çok ilginç 405 MHz hafıza 135MHz GPU? BIOS'tan girsem oyuna bundan yüksek çıkar değerler :D
 
@Aleashea bilemiyorum. Cidden ilginç bir durum yakından incelemek soruna bakmak isterdim. Bu arada ekran kartı yük altında değilken frekans değerleri normal diyebiliriz. Önemli olan oyunda ki FPS farkı ilginç geliyor. Bilgisayardan EVGA yazılımını kaldırın ve kalan ek dosyaları siliniz. Paylaştığım linkten sürücüyü indirin. Temiz kurulum yapıp bilgisayarı yeniden başlatarak tekrar deneyebilirsiniz.
 
Arkadaşlar 3 gündür çözmeyi başaramadığım bir sorunum var. Öncelikle belirtmek isterim sorunum oyunda FPS'i düşük alıyorum değil evet belirtisi bu ama sorunum doğrudan ekran kartı ile ilgili. Gerçi bir türlü sorunu anladığımı da söyleyemem. Bu mesajıda spam için değil özetlemek ve amaca yönelik bilgilendirmek için yazıyorum.

Sahip olduğum sistem: Intel i5-9600KF, anakart Gigabyte H310M s2v rev.1.2 16 GB RAM 850W Power 1TB SSD monitör LG 21" - BenQ 17" (eskiler detaya gerek yok)

Basitçe konuyu anlatmam gerekirse yeni bir sistem topladım ve format attım, daha sonra LoL"isimli oyunu kurdum ve biraz oynayayım diye girdim. Oyunda köşede FPS gösteriliyor genelde bakmak ama bir baktım 60FPS. Nasıl yani oldum bir de takılma falan olmasın diye en düşük ayarlarda kullanıyorum bu yüzden şaşırdım. Her insanın yapacağı gibi gittim driverları kontrol ettim. Hepsi güncel son sürüm olunca, EVGA'ın sitesine girdim. OC yapmak ve GPU sıcaklık vs kontrol etmek için hazırladıkları 2 tane program vardı indirdim, kurdum. Bir oyuna daha girdim sorunum düzeldi sandım 400 FPS'lere kadar gördüm yüksek ayarlarda bile 250-300 arasındaydı. Oyun bitti yeni bir oyuna daha başladım bir baktım yine 60FPS. Eee? Program açık, kapatıp tekrar açtım düzeldi. Bu böyle olmas diye çözüm aramaya başladım programları kaldırdım. Aynı sorunu çözünürlük atarını değiştirerek de düzeltebileceğimi düşündüm geçici bir süre ama olmadı. O kadar bunaldım ki yer seferinde ayarlarla oynamayı ya da programı açmayı razı olacak duruma geldim. Fakat farklı bir oyuna girdiğimde bu taktikler işe yaramadı sorun hala aynı ve çözümü yok 60FPS.

Tabi 3 gündür aklıma gelen her şeyi denedim. BIOS güncelledim, herhalde bir 12 kere format attım, driverları defalarca sildim kurdum, Windows'u Update ettim, hatta Windows 10 Pro aldım Home kısıtlıyordur belki diye.

Para olsa yenisini alıp, kartı balkona götürüp balyozla parçalayasım var, çekiç yetmez, satıp başkasının günahına da girmek istemem :D lütfen bir bilen aklına bir fikir gelen yazsın.

Bu resimleri de eklemek isterim.
Son yazdığım mesajı düzeltemediğim için tekrar yazıyorum, amacım spam yapmak değil.

Bugün arkadaştan ekran kartını ödünç aldım ve onunla test ettim. Böylece hata karta mı yazılımda mı onu öğrenebilecektim. Öğrendiğim kadarıyla sorun yazılımda 1050 Ti ile denediğimde de aynı sorunu yaşamaktayım.

Sorunum hala devam etmektedir, bu gün farklı bir usb ile format atmayı planlıyorum.
 

Dosya Ekleri

  • evgass04.gif
    evgass04.gif
    84,9 KB · Görüntüleme: 21
  • evgass05.gif
    evgass05.gif
    121,3 KB · Görüntüleme: 18
  • evgass06.gif
    evgass06.gif
    94,6 KB · Görüntüleme: 24
  • evgass07.gif
    evgass07.gif
    73,3 KB · Görüntüleme: 29
  • evgass08.gif
    evgass08.gif
    48,8 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı