Güncel bir oyun olan CoD Modern Warfare'da oyunun ayarlarında ekran kartı sıcaklığını anlık olarak takip edebiliyoruz. Merak edip açtım ve oyunun daha menüsündeyken ekran kartı sıcaklığının 80 civarlarında dolandığını gördüm ve endişelenip oyunu kapattım. Sizce normal midir? Normal değilse manuel olarak fan hızlarını değiştirebileceğim bir uygulama ve önerdiğiniz fan seviyeleri kaçtır?
Kullanabilirsiniz. Montajı da çok basit, video izleyerek de yapabilirsiniz. Yaparsanız sıcaklıklarınızda düşme olacaktır. Yapamıyorsanız yeni bir fan alıp egzoz fan olarak kullanın.
ASUS ROG STRIX RTX 2070 ile 63 dereceye kadar çıkıyor oyun içi baktığımda ama ASUS'un programına baktığımda 51 derece gösteriyor bilmiyorum hangisi doğru 85'e kadar normal bence sıcaklık değerleri.
Oyun içindeki değerleri de kontrol edin. 80 derece o kart için fazla. Kullandığınız kasa marka ve modeli nedir? Hava almayan bir kasa ise yan kapağı açıp deneyin. Fan ayarları ne durumda?
MSI Afterburner ile oyun içi değerleri çekip atar mısınız?
Oyun içindeki değerleri de kontrol edin. 80 derece o kart için fazla. Kullandığınız kasa marka ve modeli nedir? Hava almayan bir kasa ise yan kapağı açıp deneyin. Fan ayarları ne durumda?
Corsair Carbide SPEC-04 kasa modeli var bende. Egzoz fanı yok sadece önünde tek fanı var.
MSI Afterburner değerlerini az sonra paylaşıyorum.
Oyun içi sıcaklık değeri MSI Afterburner'la aynı Alt+Tab yaptığımda gördüm fakat screenshot alamadım. Bu sefer biraz daha az çıktı fakat bekletmemek için 10 dakika falan durdum oyun içerisinde. Normalde 1-2 raunttan sonra 80 dereceyi görüyor.
Kasa kapağı açık bir şekilde denedim. Yaklaşık 8-9 derece daha soğuk hale geldi. Fakat bilgisayarı kapaksız bir şekilde kullanabilir miyim bilmiyorum gerek tozlanma konusu gerek başka sebepler. Ayrıca bir şey fark ettim GPU kullanımını da açtığımda gördüm ki kullanım en fazla %80'lere çıkıyor ardından ani bir şekilde %62'lere kadar düşüyor ardından yükseliyor dalgalı bir biçim var. Darboğaz oluyor mu bilemiyorum. AMD Ryzen 5 1600 işlemcim ve 8 GB CL16 2400 MHz RAM'im var.
Kasa kapağı açık oynamak toz dışında sorun yaratmaz.
Ön ve egzoz kısmına fan takviyesi yapılabilir.
Fan almazsanız eğer o fanı arkaya takın.
Kart 2 yaşından fazla ise termal macun ve pad yenilemesi yapılabilir.
Afterburner ile Undervolt deneyebilirsiniz ancak bunu yalamaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Bir de 8GB RAM takviyesi oyun ve günlük kullanım kisminda işinize çok yarar.
Maalesef montaj konusunda bir bilgim yok nasıl yapılacağını bilemiyorum. Fakat kapaksız kullanmanın toz dışında başka bir sorunu yoksa öyle kullanabilirim.
Kasa kapağı açık oynamak toz dışında sorun yaratmaz.
Ön ve egzoz kısmına fan takviyesi yapılabilir.
Fan almazsanız eğer o fanı arkaya takın.
Kart 2 yaşından fazla ise termal macun ve pad yenilemesi yapılabilir.
Afterburner ile Undervolt deneyebilirsiniz ancak bunu yalamaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
Bir de 8GB RAM takviyesi oyun ve günlük kullanım kisminda işinize çok yarar.
Dediğim gibi fan montajının nasıl yapılacağı hakkında bir fikrim yok. Eğer tozlanma hariç başka bir sorun yaratmazsa kapaksız kullanıma devam edebilirim. Tozlanınca da uzaktan saç kurutma makinesi tutuyorum olduğu kadar .