Çözüldü Evimdeki voltaj düşmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Chairman

Hectopat
Katılım
20 Şubat 2021
Mesajlar
636
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, evimde çok sık voltaj düşmesi oluyor. Birden ışıklar göz kırpmaya başlıyor sonra tekrar eski haline dönüyor. Bazen birden elektrik gidiyor 3 saniye sonra geliyor. Evde fiyat olarak çok değerli eşyalar var. Bozulacak diye çok korkuyorum. Ne yapmam gerek?
 
Çözüm
Öncelikle herhangi bir akım ölçen saat al. Bu saat elektriğin gittiği saatlerde sana bildirim yolluyor ne zaman gidip ne zaman geldiğini ve akımı gönderiyor. Evinde bozulan bir şey olursa elektrik şirketine dava açabilirsin, sözleşmelerde elektrik problemli olaylar ile bozulan ürünlerin karşılanacağı yazar. Bunun dışında elektrik şirketiyle konuşmalısın ama muhtemelen hatalarını kabul etmeyeceklerdir. Bir de şirketten görevli gönderilmesini rica edin veyahut elektrikçi tutun binanızdaki şebekeleri kontrol ettirin.
Ayrıca elektrikle ilgili bir sorundan cihazlarınız zarar görürse bunları size ödüyorlar.
Eğer ki kanıtınız yok ise bunu geçiştiriyorlar. Biz haber vermeden kesinti yapmadık ıvır zıvır diye, Kanıt istiyorlar. Yani bu yol benim dediğim şekilde yapılmalı şak diye vuracaksınız belgeleri kanıtları önlerine öyle akıllanıyorlar.
Apartmandaki kablo kesitinin uygun olmaması (özellikle eski binalarda),

Daha yeni taşındım bina sıfır. Zaten sorun bu sabah başladı şu an evdeki tüm aletlerin fişi çekik. İnternet bile yok. Şu anda kendi internetimden yazıyorum.
Yeni gelişmeler var. Bedaş'ı aradım arıza kaydı oluşturdular. Gelecekler miş. Tüm şalterleri indirdim. Bu gece ne yapacağım bilmiyorum. Televizyonu çalıştırıyım mı? Zarar görür mü?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı