Evime gelen ekip odama kablo çekmedi

Atiba1903

Picopat
Katılım
6 Temmuz 2020
Mesajlar
268
Çözümler
2
3 Gün içinde NetSpeed'e başvurdum her şey hızlı halloldu internetten memnunum vaat ettiğimiz hızı alıyoruz. Fakat şöyle bir sıkıntı olmuştu ilk yolladıkları Telekom ekibi işini çok iyi yapmıştı adam bayağı yorulmuştu uğraşırken. Bina kutusunda yer yoktu adam santralden 30 dakika boyunca uğraşıp yer açabildi bana. Ankastre kutusuna hattı çaktıktan sonra, evimizin içindeki prizden 2 tane kablo sarkıttı 5-10 cm bir uzunlukta saldı. Sonra adama dedim ki neden benim odama kablo çekmiyorsunuz? Çünkü hat salonda ki internet prizindeydi. 5-10 metre mesafe var odama. Adam ben sadece hattı veren kişiyim 2. gelen kurulum ekibi odanıza kabloyu çekmesi lazım dedi. Her neyse NetSpeed kendi ekiplerini yolladı 1 gün sonra geldi eleman modemi gidip 5-10 cm'lik kablonun yanına modemi kurdu. Modem o kadar alakasız bir yerdeydi ki havada asılı kalıyordu. Adama dedim abi neden odama kablo çekmiyorsun dediği şey şu: Kardeşim acelem var acelem ve kablo getirmedim dedi. Neyse adam modemi prizin yanına kurdu adamı zorladım neden kablo çekmiyorsun kurulum parası yansıyacak100 lira, adam vicdana gelip kablom var dedi gel sana vereyim sen bağla dedi. Bu nasıl bir sorumsuzluktur gelen 2 ekipte bir kablo eki yapmadı. Ben gidip elektrikçi çağırdım anca öyle yaptırdım. Allah'ı var net çok iyi 75 Mbps alıyorum fakat neden bir tanesi bile kablo eki yapmadı odama kadar? Zorunda değiller mi? Bende modem kurulumunu yapmayı biliyorum kullanıcı adı ve şifre ver bende yaparım. Önemli olan kabloya ek yapıp benim odama çekmen asıl kurulum buna denir. Bilgisi olan cevaplayabilir mi? Burada haksızsam düzeltebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
4 Kere Türk Telekom'a internet bağlattık 4'ü de kablo çekmedi sanırım çekmek zorunda da değiller. Allah'tan babam bu işlerle uğraştığı için kablo çekme işini 4'ünde de kendi yaptı.
Size bir sorum olacak. Bende ocak ayında NetSpeed'e geçeceğim ama ping sorunu falan var diyorlar siz hiç ping sorunu yaşadınız mı?
 
Kurulum ekiplerinin işi evinize kurulum yapmak.

Maalesef odanıza kablo çekmek zorunda değiller.
Nasıl zorunda değiller ? o zaman neden faturaya 100 lira yansıtılıyor birader ?
4 Kere Türk Telekom'a internet bağlattık 4'ü de kablo çekmedi sanırım çekmek zorunda da değiller. Allah'tan babam bu işlerle uğraştığı için kablo çekme işini de 4'ünde de kendi yaptı.
Size bir sorum olacak. Bende ocak ayında NetSpeed'e geçeceğim ama ping sorunu falan var diyorlar siz hiç ping sorunu yaşadınız mı?

8-10 ping alıyorum 75 Mbps hız alıyorum sıkıntı yok o konuda.
 
Nasıl zorunda değiller? O zaman neden faturaya 100 lira yansıtılıyor birader?

Haksızsam düzeltin demişsin. Haksız olduğunu söylüyorum bana çıkışıyorsun. Hem, nereden biraderin oluyorum?

Basbayağı değiller. 100 TL kurulum ücreti. Evine kurdular mı? Kurdular. 100 TL’nin karşılığını aldın demektir. 100 TL verdin diye özel isteklerini yapacakları anlamına gelmiyor. Odana özel hat istiyorsan çağıracaksın elektrikçiyi çekecek. Ya da hazır kablolar var. Takıp çekersin.
 

Geri
Yukarı