Evin bir odası çok sıcak fakat diğer oda daha serin

Makaleler
17
Yer
İzmir
Selam arkadaşlar. Benim olayım çok garip yardımlarınızı bekliyorum.

Ben İzmir de yaşıyorum ve malum çok sıcak havalar. Şöyle bir sorun var 3 + 1 evde oturuyoruz ve yatak odası ile benim odam yan yana fotoğraftan anlayacaksınız.

Yatak odasının cami açık olmasa sadece üstten açılsa bile ferah oluyor içerisi. Cam açıldığında ise gerçekten İzmir için oturulacak bir hale geliyor.

Ama benim odam ise tam tersi. Camı en son 1 ay önce kapatmıştım 1 aydır camım açık + vantilatörüm var ona rağmen aşırı sıcak. Şöyle söyleyeyim odaya girdiğinizde sıcak bir hava bulutu yüzünüze vuruyor. Yan odada ise böyle bir şey yok. Koridora yani fotoğrafı çektiğim yer gayet normal iken kendi odamda duramayacak hale geliyorum. Sizce neden kaynaklı olabilir?

Dosya Ekleri

• IMG_20230627_012231.jpg
    84,4 KB · Görüntüleme: 175
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun aynısını bende yaşıyorum ve bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şu an yan tarafımdaki oda ile oturduğum oda birebir aynı. Pencereleri aynı, konumları aynı, güneş alma saatleri aynı, gelen rüzgar aynı. Ama benim olduğum oda aşırı derece sıcak. Tek farkta ben ve bilgisayar.

Hocam PC kapalıyken bile aynı ya...
Güneş vurma oranı, cephede esen rüzgar, yalıtım vb. birçok etken olabilir.
Yan yana hocam ne farkı olabilir ki...
Aynı durumdan ben de muzdaribim. Birbirine o kadar yakın olmasa da benim odam çok sıcak ama abimin odası çok ferah ve serin.
Aynen işte fotoğrafta gördüysen 20cm bile yok yani...

Bir yüzü aynı yere bakıyor ama yan yüzleri? Birinin dışarı, birinin binaya bakıyorsa çok fark eder.
Yani doğru dediniz şimdi de. Sağ taraf yani yatak odasının sağ duvarında fotoğrafa yan yüzeyi boşta sanırsam. Benim odamın sağı yatak odası solu ise karşı dairenin duvarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…