Evlatlarını hizmetçi gibi gören ebeveynler

Harçlığını veren, sen bu yaz aylarında yatarken sabah kalkıp sırf önüne yemek koyabilmek için çalışan insana 1 bardak su, kumanda vermeyi çok görüyorsan sen evlat değilsin, bir otsun.

9 ay karnında taşı, yeme yedir, içme içir ve kalkıp böyle desin. Vay be... :D

Pek tabi ki bu dünyaya gelirken size sorulmadı. İradeniz dışında bir yaşamı sürdürüyorsunuz ama şu yaşınıza kadar gelebilmiş haldeyseniz aileniz sayesindedir. Afrika'dan, Orta Doğu'dan örnekler vererek şükür ya da minnet duyun demeyeceğim. Lakin bebeklik döneminizden şu zamanınıza kadar sayısız eksiğinizi gideren aile bireyleriniz, sizden "su istedikleri" için şu lafları söylüyorsanız belki de kendi başınıza hayata atılmanın zamanı gelmiştir? O zaman kimse sizden su, kumanda, ekmek falan istemez he? Ne dersiniz? Gerçi bu durumda da iş hayatına girmek gerekecek. Yine bir şeyler isteyecekler? Tüh be.

Sanırım birileri oyunun ortasında çağrılıyor ve maçı kaybediyor 😂
İstediklerini tabii ki de yapmak zorundasın / zorundayız, önceki kuşakta zorundaydı. Ve İslam'a göre de bu böyle.
''Sakın onlara ( seni doğuranlara ) 'of' bile deme.'' Gibi bir şey yazıyordu.

Ancak bazen kendi gözlerimle abarttıklarını görebiliyorum.
Babanın telefonu vitrinde ve telefonu almak için iki adım atması gerekiyor.
Fakat onun yerine çocuğa 20 adı attırıyor, bu biraz saçma geliyor bana. Ancak bunun dışında tamamen haksızsın.

Gene bunlar kıyamıyor ve önceki kuşağa göre oldukça az vuruyor hatta bazıları hiç vurmuyor.
Sanırım bundan dolayı bu yeni kuşak böyle oldu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı