Evlatlarını hizmetçi gibi gören ebeveynler

Senin karnının doyması ve o bilgisayarda yayıla yayıla oyun oynamanı sağlaması için, elin 3 kuruşluk herifleriyle uğraşıyor buda babana saçma gelse? Buraya konu bile açamazsın.
Peki bunları düşünmeyip neden doğuruyor? Neden bu tarz ikimlemlerle uğraşıyoruz? Onlar yüzünden. Boş yere bizi getiriyorlar. En fazla 20 sene baktıktan sonra 60-70 sene eziyet çekiyoruz. Yok sınav, yok iş vb. Doğurmasa da hiç uğraşmasak daha iyi olmaz mı?

Dostlar yaşım 17 ve yazdığım başlıkta biraz ileri gitmiş olabilirim, haklısınız. Burada benim yakındığım şey alakasız anlarda benden alakasız şeyler istenmesiydi, yapmadığımda da yediğim linçler ve hakaretler. Dediklerini harfiyen yerine getiriyorum zaten onda pek bir sıkıntı yok...
Senin karnının doyması ve o bilgisayarda yayıla yayıla oyun oynamanı sağlaması için, elin 3 kuruşluk herifleriyle uğraşıyor buda babana saçma gelse? Buraya konu bile açamazsın.
Bilgisayarımın çoğu parçasını kendim çalışarak aldım. Ama yorumun için teşekkür ederim.

Çok şikayetçi isen ailen ile konuş.
Buradan kimse bir şey yapamaz.
Çok şikayetçi değilim açıkçası sadece sizlerin görüşlerini merak ettim ve sizin de başınıza geliyor mu diye sormak istedim. Başlık biraz kaba olmuş olabilir.
Odadayken su istenmesi dışında ebeveynlerin haklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu yaptıklarını "hizmetçilik" olarak görüyorsan empati yapmanı öneririm.
Ebeveynlerime beni başından beri büyüttükleri, baktıkları için onlara çok büyük bir borcumun olduğunu ben de biliyorum elbette. Fakat bu konuyu açmaktaki amacım sadece sizlerin de başına aynı olaylar geliyor mu diye sormaktı.. Başlık biraz kaba kaçmış olabilir o benim hatam. Özür dilerim. (Ailemin sözlerine de sadık olduğumu belirtmek istiyorum.)
Tühhh oyun oynarken rahatsız edilmiş küçük bey. hhahhahah :D
Haklısın çocukça davranmış olabilirim :p

Son düzenleme:
Sen konuyu çok başka yere çekiyorsun. Eğer sen çocuğunu kendine hizmet etsin diye doğuruyorsan hiç yapma.
Annen sana yemek getirirken bir şey yok ama sen babana su götürünce köle oluyorsun yani. Sen bilirsin.

Çok şikayetçi değilim açıkçası sadece sizlerin görüşlerini merak ettim ve sizin de başınıza geliyor mu diye sormak istedim. Başlık biraz kaba olmuş olabilir.

Ebeveynlerime beni başından beri büyüttükleri, baktıkları için onlara çok büyük bir borcumun olduğunu ben de biliyorum elbette. Fakat bu konuyu açmaktaki amacım sadece sizlerin de başına aynı olaylar geliyor mu diye sormaktı.. Başlık biraz kaba kaçmış olabilir o benim hatam. Özür dilerim. (Ailemin sözlerine de sadık olduğumu belirtmek istiyorum.)

Haklısın çocukça davranmış olabilirim :p
Bence önceki mesajları okumuş ve anlamışsınız.
Size kardeş, eğer öyle kabul ederseniz abi tavsiyesi, ailenize hoş görünüz sonsuz olsun. Kendi karakterinizi ezmedikçe, size saygıları yok olmadıkça sizin de saygısızlığınız olmasın.
Her insanın inişi çıkışı olur. Sizin kusurunuz olur, onların kusuru olur görmemek, çabuk unutmak iyidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı