Evren mükemmel midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anlamadığın nokta evrimi kabul edip dinleri kabul edemezsin. Böyle bir lüksün yok. Sonra bunu dedim diye sen kimsin bana böyle bir lüksün yok diyorsun diye tepki gösteriyorsun. Hem inandığınız dine hakim değilsiniz, hem evrim hakkında bilginiz yok, sonra çıkıp ben evrime şüphe ile falan yaklaşıyorum diyorsun. Üzerine basa basa tekrar diyorum ilk insan diye bir kavram evrim literatüründe yok. İlk insan söylemi dinlerin kabul ettiği bir söylem.
Merak etmeyin inandığım dini biliyorum ben evrim kabul etmedim zaten. :)
Zaten yıllardır Kuşkuculuk ile bakıyorum.
 
Evren mükemmel bir düzen içerisinde akıp gidiyor.
Zaten bu en büyük kanıtı.

Bakmayın siz burada söylenenlere...

Evrim dedikleri siyahileri köleleştirip saf ırk zırvalarıyla masum insanları katletmekten öteye geçemedi.

Daha önce de dedim yaratılış Yaratıcı için tek bir an, bizim için sayısız olayın bir süreç içerisinde peyderpey olması.

Ama ne anlatırsın renkleri köre; konuş insanlara zekalarına göre.
Hocam torbacıyı nerede bulabilirim? Heisenberg?
 
Aslinda hic bir zaman tam dengede de degildir. Dengesizlikten dengeliye ebedi bir hareket var.
2 farkli obje tamamen ayni sicaklikta olamaz, surekli bir transfer soz konusu. Durgun suda bile molekuller hareket halinde ve ufak akintilar olusuyor. Karsi cikiyor gibi yaziyorum ama aslinda guzel bir noktaya degindigin icin acmak istedim.
Bize göre dengesiz gibi olan şey doğa için öyle olmayabilir. Bence kendi doğasında gayet dengeli.
 
O yanlışlıkla yalanlanmış olabilir ben gerçekten bilimin yaptığı hatalardan bahsediyorum.
Yanlışlıkla yalanlamak ne ya? Einstein çıktı, Newton yanılmış dedi, 300 yıldır kullandığımız yerçekimi teorisi yanlış dedi. Bu kadar. E bu yanlış teoriyle biz uçaklar yaptık? Zeplin yaptık? Nasıl oldu? Hata payından dolayı. Teknoloji geliştikçe o hata payı daha da can alıcı olmaya başlar. 1930'lar, 40'lar için belki o hata görmezden gelinebilir ama sen günümüzde Newton teorisiyle uzay gitmeye kalkarsan roketi eline alırsın. Anladın mı? Her teoride hata payı var sadece şu an o hata payı çok küçük olduğu için görmezden gelebiliyoruz veya fark etmiyoruz. Daha hassas teknolojiyle daha hassas teoriler de gelişir ilerde.
 
Yalan da diyemiyorsun nasıl bir döngü bu.

Eğer gerçek olsaydı olsaydı şu an mükemmellik kavramı yalan olurdu öylesine tozlardan buralara kadar (başka temel malzemelerde) gelmişiz ileride kim bilir nedensizce nelere dönüşeceğiz? Hem kabul edip hem de tanrı var denilmez çünkü uyuşmuyorlar bana saçma geliyor bazıları peri masalı diyor ama siz efektli büyüler ile insan öldürüldüğünü duydunuz mu? Denizlerin bölünmesi olabilecek bir şey hayal ürünü değil?
 
Son düzenleme:
siz efektli büyüler ile insan öldürüldüğünü duydunuz mu? Denizlerin bölünmesi olabilecek bir şey hayal ürünü değil?
+9 altın çanla 25 yaş üstü ortalama boy ve kiloya tek atabiliyorsun. Geçen biri de +7 su yelpazesiyle Karadeniz'i 3'e bölmüştü ama şamanlık sarmıyor. Sura veya savaşçı öneririm. +9 dolunay kılıcıyla efsane vurursun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı