Evren mükemmel midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evren mükemmel midir? Mükemmel değilse, nasıl mükemmel olmadığını düşünebiliyoruz? Mükemmele yakın olduğunu nasıl düşünebiliyorsun? Yanlış işlemesi de arka planda matematiksel mükemmellik olduğuna işaret değil midir? Evren mükemmel işler..
 
Bu gibi kavramların karşılığını doğada veya evrende bulamayız. Din kitaplarında geçen "mükemmel evren", "mükemmel yaratıcı" gibi ifadeler "benim yaratıcım seninkini yener" yarışının bir sonucudur yalnızca. Geçmişimizde dinler olmasaydı "mükemmel evren" fikri de bu kadar popüler olur muydu?
 
Son düzenleme:
Evren dediğin uzay yani 1.kat gök oluyor. Arş 7 kat gök var. Cennetler diğer kat göklerde. Hayla bunu bilmeyen var mı dünyada bilemem.
 
Son düzenleme:
Tam keşfetmediğimiz bir şey, sistemler düzgün çalışıyor ama bunu "Bugün Allah için ne yaptın?" cümlesine bağlamamak gerek.
 
Ben evreni mükemmel olarak kabul etmiyorum bence Full kaos.
 
Senin kaos olarak gördüğün şey belki de mükemmeliğin ta kendisidir?

Benim mukemmeli kaos olarak algilamam, direkt olarak benim; dolayli olarak da evrenin mukemmel olmadigini gosterir.

Burada yazan insanlar "evren mukemmel" iddiasinin ne kadar radikal bir soylem oldugunun farkinda degiller. Cogu da dinini hakli cikarma pesinde zaten, fizik - kimya- biyoloji namina bir sey bildigi yok.
 
Bir dakika hemen uzaya çıkıp geliyorum. 3 milyar ışık hızı uzaklığına kadar gidip geleceğim.
 
Aklı ve Fizik kimyayı yaratan Allah. İçinde ruh var cesedinin. Uyumadan durabiliyon mu? Sonra diriliyon yeniden. Etini konuşturan Allah. Et dil konuşur mu? Kulaklarındaki kemikler isitiyor. Kemik işitir mi? Hepsi mucize.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı