Evrim nedir?

Edebilir kendi düşüncesi hiç kimse ilgilendirmez zaten.
Bu arada güzel bilgi yazmışsınız.

Son düzenleme:
Edebilir kendi düşüncesi hiç kimse ilgilendirmez zaten.
Bu arada güzel bilgi yazmışsınız.

Tum canlilarin birbirlerinden olustuklari fikrini mantikli bulup ayni zamanda tum canlilarin ayri ayri Allah tarafindan tasarlanip yaratildiklarina da inanabilir diyorsun?

Tum canlilarin birbirlerinden olustuklari fikrini mantikli bulup ayni zamanda tum canlilarin ayri ayri Allah tarafindan tasarlanip yaratildiklarina da inanabilir diyorsun?
Böyle düşünen insanlar var tabi size garib gelebilir.
Bazı insanlar evrim kafasına göre yorumlayanlar var.

İslam'a inanıyorum fakat sonsuz iyilik yapan insanların müslüman olmadıkları için cennete gidememesi konusu gibi şeyler bana çok saçma geliyor. Ben şahsen evrime de inanıyorum fakat yine Kuran ile çelişiyorum. Keşke tarafsız ve bilgili birisi bununla ilgili açıklamalar yapsa.

Bir Müslüman'ın canlıların mutasyona uğrayıp farklılar geçirmesine, ortama adapte olabilecek şekillere girmesine inanmasında bir sakınca yoktur. İslam ile evrimin kesiştiği yer insan evri midir? İslama göre insanlar başka bir atadan gelmemiştir ve başka bir canlıya da evrimleşmeyeceklerdir. İnsan, dünyaya insan olarak gelmiştir, insan olarak gidecektir.

Dünyadaki ana amaç Allah'a hakkıyla kulluk etmektir. Yaptığımız salih ameller bu inancımızın yanına ahiretimizi güzelleştirecek şeylerdir. Biz temeli, inancı yanlış yaparsak üst tarafların bir önemi kalmıyor.

Empati yaparsanız ve hristiyan bir birey olduğunuzu düşünürseniz bence bu durum çok saçma geliyor. Nasıl bir ailede yetişirsek öyle büyüyoruz sonuçta. Biz de hristiyan doğsaydık, hristiyan olarak devam ederdik çok yüksek ihtimal.

Hristiyan olsak ve sevaplar işleyip günaha yönelmeyen, inancına sadık birisi olsak bile her türlü cehenneme gidiyoruz. Bunlarla alakalı ayetler de var. (onların yaptıkları rüzgar gibi uçup gidecektir, islama inanmayanların hepsi cehennemliktir vesaire.)

İnsan empati duygusuna sahip olduğu için bunları düşünmeden duramıyor.

Hocam durumunuzu anlıyorum. Günümüzde çoğu insanda var bu ikilem. Dinleyince mantıklı geliyor ama Kuran'a inanmak istiyorsunuz. Tarafsız bir şekilde size söyleyeceğim şey evrimin sadece İslam ile değil tüm dinler ile çeliştiğidir. Evrim var diye tanrı yok diyemeyiz tabiki ama günümüzdeki dinlerin hiçbiri evrimle uyuşmaz. Bu durumda din göndermeyen yani Deist arkadaşların inandığı bir tanrı olması mümkündür tabi ama artık sizin görüşünüze kalsın orası.

Müslüman arkadaşlar hiç kendinizi kandırmayın. Yok evrimi ilk müslüman dedi falan da komik duruma düşüyorsunuz. Evrim bir gerçektir ve Kuran'ın tamamen zıttıdır.

Beni de düşündürmüyor değil bu konu. Buna başka yerlerde cevap aramak lazım.

İslam Tarihi oku. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın.

İslam Tarihi oku. Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksın.
Araştırmayı seven birisiyim fakat araştırmaya değen şeyleri araştırmayı severim.
İslam Tarihi araştırmak buna cevap verebilecek bir şey değilse, araştırmaya değeceğini düşünmüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…