Evrim nedir?

Evrim bir inanç konusu değildir ve yaratılışçı inançlarla ters düşmektedir. İnancınızı bir kenara koyarak araştırma yapar ve düşünürseniz daha objektif olabilirsiniz.

Benim problemim neye inandigi degil ki, birbiri ile celisen 2 farkli iddianin ikisini de kabul etmesi.
Ben de diyorum ki hocam kabul etsin. İsterse der ki evrim Kuran'a uyuyor, öyle inanır. Kendi içinde çelişmesi bizi ilgilendirmemeli diyorum yani. Tabii ki bu düşüncülerini kesin doğruymuş gibi başkalarına anlatıyorsa haksız olur.

Edebilir kendi düşüncesi hiç kimse ilgilendirmez zaten.
Edemez böyle bir dünya yok. Bu kendini kandırmaktır. Dinini ayakta tutmak için uydurulan bir yalandır. En basitinden ilk insan diye bir şey evrim literatüründe yoktur. Bu nedenle kabul edemezsiniz.

İnsanlar farklı atalardan evrimleşmedi deyip evrimi kabul etmemizde sakınca yoktur diyen biri böyle bir cümle nasıl kuruyor delirmemek elde değil. Yahu ikisi apayrı dünyalar. Ortak ata yok diyor ama evrimi kabul ediyorum diyor.

Dininize inanabilirsiniz burada bir sakınca yok. Bari tamamen birbirleriyle tamamen zıt olan iki olguyu. Sırf dininiz elden gitmesin diye evrimi kabul ediyorum gibi saçmalıklarını söylemeyin bari. Bunu söylemek bile trajikomik bir durumken adam ortak atadan evrilmedik ama evrimi kabul ediyorum diyor. Bu cehaletin geldiği en üst seviyedir.

Bu kadar bıktıysanız engelleyin geçin. Düzgün düzgün konuşuyoruz şurada. Az önce tam bununla ilgili bir soru soracaktım. Müsait olmadığım için soramadım. İnsanların atası olarak bilinen canlıların soylarının tükenmiş, sonradan insan yaratılmış olabilir mi? Benzer oldukları için mi insanın atası olarak kabul ediliyorlar.

Bu sizi ilgilendirmez o kendi düşüncesidir sonuçta herkesin düşüncesi aynı olacak diye bir şey yok.

Size fetret ehli nedir araştırmanı tavsiye ederim kardeşim.

"efe aydal izleyip ateist oldum.mp4" adlı çalışma.
Eskiden hevesle siz ve sizin gibi düşünen kullanıcılar ile tartışıyordum. Şimdi ise kişiye acil şifalar ailesine sabır dileyip gidiyorum.

O halde bir Müslüman'ın insan evrimi hariç diğer canlıların evrimlerine neden inanmamaları gerektiğini açıklar mısınız?

Peki sizce yoktan var etmek yerine evrim yoluyla onları dünyaya getirmiş olamaz mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…