Evrim nedir?

Ne yazdığımın farkındayım. Beni yargılamanıza gerek yok. Konuya odaklanalım. Şüphe olmadan bilim olamaz. Ne kadar "kesin" e yakın kanıtlarımız da olsa bazen bazı şeyler sandığımız gibi olmayabiliyor. İnsan bariz bir şekilde dünyada ki diğer canlılardan en farklı olanlarındandır. Düşünüp, sorgulama yeteneğine sahip bu canlının evrimi hakkında ya bir yerde yanılıyorsak? Böyle bir şey söz konusu olabilir mi?

Cok yanlis.
- Dinler teori degil, yanlislanamayan sey teori olamaz.
- Evrim gercek. Bir seyin teorisinin olmasi gercek olmadigini gostermez. ( Bkz: bilimsel metod )
Ornegin manyetizma ve manyetizma teorisi iki farkli sey.
- Bugun tum insanligin bildigi her sey ucsa, dinleri yeniden ayni sekilde "uyduramayiz". Cunku kurgusaldir. Bilim sistematiktir. Her seyi unutsak, binlerce yil sonra "evrim teorisini" yine birileri one surecek. Cunku gozlem -> test -> deney iceren bir formulasyon ile ulasilir bilimsel bilgiye.
- Insan eliyle yazilmasi bir seyi degersiz/degerli kilmaz. Buna "argument from authority" cikmazi denir. Bir seyi iddia edenin kim oldugu iddia edilen bilginin dogrulugu uzerinde zerre hukum sahibi degildir. Bu yuzden profesor dr bilmem kim televizyonda sacmalayinca gercek zannediyor halk. Nedense boyle bir egilim var.

Yanlış bilgi

Hocam ama herkesin yaptığının bir karşılığı olacak diyor Allah. Bence iyi olan ama dinleri farklı olanlar cennet gibi 3. bir yere gidebilir.

Hocam ama herkesin yaptığının bir karşılığı olacak diyor Allah. Bence iyi olan ama dinleri farklı olanlar cennet gibi 3. bir yere gidebilir.
Öyle bir şey yokmuş. Yaptıkları her şey bir hiçmiş gibi sayılıp cehenneme gideceklermiş.

(Kâfirlerin iyi işleri engin çöllerde görünen seraba benzer. Susayan kimse onu uzaktan su sanır; ama yanına varınca, umduğunu bulamaz.) [Nur 39]

(Kâfir olarak ölenlerin işleri, dünyada da, ahirette de boşa gider.) [Bekara 217]

(Kâfirlere ahirette yalnız Cehennem vardır. Emekleri boşa gider.) [Hud 16]

İslam'a göre İslam'a iman etmemiş kimse cennete giremez.

Cennet olmayan ama cennet gibi olan bir yere gidebilirler, ben iyi olan ama dinleri farklı olanların cehenneme gideceğini düşünmüyorum. Olmaz yani

Dediğim gibi.

Kafirler ile dinleri farklı olan kimseler aynı mı hocam? Kafirler Allah'a ve dinine düşman olan kimseler değil mi?

Cennet olmayan ama cennet gibi olan bir yere gidebilirler, ben iyi olan ama dinleri farklı olanların cehenneme gideceğini düşünmüyorum. Olmaz yani

İslama göre ahirette Cennet, cehennem ve Araf vardır. Bunların haricinde başka bir yer yoktur.

Kafirler ile dinleri farklı olan kimseler aynı mı hocam? Kafirler Allah'a ve dinine düşman olan kimseler değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…