Evrim nedir?

Kafirler ile dinleri farklı olan kimseler aynı mı hocam? Kafirler Allah'a ve dinine düşman olan kimseler değil mi?
Hiç müslüman olmamış kişilere deniyormuş kafir. Hristiyanlar, Yahudiler bunun içine giriyor büyük ihtimal.

İslama göre ahirette cennet, cehennem ve araf vardır. Bunların haricinde başka bir yer yoktur.

Eki Görüntüle 1346544

Hocam şimdi diyelim ben cennete gittim, ama arkadaşım inançsız olduğu için cehenneme gitti. Ben Allah'a benim içim onu cehennemden çıkartır mısın desem çıkarır mı? Sonuçta ben onu çok seviyorum, yanmasını istemem. Allah'ta benim üzülmemi istemez değil mi?

İfadeler: GCN
Cübbeli'nin dediğine göre, senin üzülmemen için o kişi cennetteymiş gibi görünecekmiş. Kendisi öyle diyor.

Oralar karışık. Bir şey desem yanlış olabilir o yüzden sağlam bir kaynakta arayın cevabınızı.

Oralar karışık. Bir şey desem yanlış olabilir o yüzden sağlam bir kaynakta arayın cevabınızı.

Peki ben onu cehenneme gidip görebilir miyim? Veya cenneten ona yemek getirebilir miyim? Biraz saçma soru ama merak ediyorum sonuçta. Buradan başka bir İslam'i forum sitesine kaydım yok, dolayısıyla size soruyorum.

Bu dünyada düşünen tek canlı değilsin. İkincisi diğer canlılara göre en büyük artın beyin ve el becerin. Hızlı koşamıyorsun, gece göremiyorsun, zayıfsın vb. bir sürü kusurun var ve sen hala ben süperim diyorsun. İkincisi bugün tüm canlıların değiştiğini kesin olarak biliyoruz ve bu tartışmasız bir gerçektir. Tüm canlılar aynı ortak atadan geliyor. İnsana giden kollarda yanlışlık yapılsa da ileride farklı bir tür ortak atamız olacaksa da bu evrimin gerçek olmadığı manasına gelmiyor. Tür sınıflandırmaları değişebilir bu gayet normal. Tüm canlılar değişime uğrar, insan da bunlar sadece biridir.

Ne yazdığımın farkındayım.
O zaman vay haline.

Cümlelerimi cımbızlamayın lütfen. "Düşünüp, sorgulayabilen" dedim. Fiziksel açıdan illaki mükemmel değiliz. Fakat dünyanın değişmesini en çok etkileyen canlı yine insan. Bunu fiziğiyle mi yaptı? Hayır demek yanlış olur fakat düşünüp, sorgulayıp yeni fikirler edindiği için dünyayı bu kadar etkiledi. İnsan haricinde bu kadar büyük başarımlar elde eden başka bir havyan var mı?

Biraz düşünseler aslında sorunu çözecekler. Dinleri şu gemi gibi düşünün. Dinler her insanın kabul edeceği, eksiksiz, kusursuz veya mükemmel olmadıkları için yukarıdaki gemi gibi delikleri vardır. Dinlerin çıkış zamanından beri insanlar bu dinler hakkında soru sormuşlardır, eğer soruyu cevaplaması gereken kişi cevap veremezse gemi su almaya başlar. Cevap verirse su gelen yeri kum torbasıyla veya taşla kapatır. Bu sorular biriktikçe daha fazla su geminin içeri doğru süzülür. Cevap verilmezse gemi su dolar ve batar. Cevap verilirse delikler kapatılır ve su alımı durur. İstediğiniz kadar suyu durdurun, bir yerden sonra kum torbası ve taşlar işe yaramamaya başlar (Evrim diyebiliriz bu örneğe), delik o kadar büyümüş ki içeriye çok büyük su kütleleri girmeye devam ediyor. Gemi en başından delikli olduğu için bir süre sonra batacaktır. Dinlerde günün birinde batacaklar (tarih olacaklar).

2022 Yılında hâlâ taş ve kum torbası koyma aşamasında sürüyor dinlerin yolculukları fakat bu tarihten 100 sene sonra o gemi hala su üstünde kalabilir mi, onu bilemem.

İnsan haricinde bu kadar dünyaya ve diğer canlılara zarar veren başka bir canlıda yok. Bu gezegenin başına gelen en büyük yaratık senin kendi türün. Her canlının kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Beyin ve el becerisi de insanın avantajlı olduğu noktalar. Düşünen tek canlı değilsin. Bu dünyadaki en zeki canlı olman senin özel bir şekilde yaratıldığın manasına gelmez. Bu dünyada sana özel değil, nasıl ki var olan türlerin %95-99'luk kısmı yok olduysa sende onlarla aynı kaderi paylaşacaksın. Doğa hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadı, senin de gözünün yaşına bakmaz.

Hala özel bir canlı olduğunu iddaa ediyorsun ya. Neden kuyruk sokumu kemiğin var sorgula bakalım, çok yazdıklarının farkındasın hane sen.

Fiziksel açıdan illa mükemmel değiliz.
Olamazsın zaten evrim mükemmel canlı yaratamaz zaten. Bir yaratıcı ürünüysen hiçbir şekilde bir kusurun olmamalı. Evrim düşünemez, geleceği göremez, isteyerek bilerek hareket edemez, kör bir tasarımcıdır. Az biraz biyoloji bilgin olsa sapiens ve diğer türlerdeki noksanlıkları görsen durumu anlayacaksın ama nerede.

Gidip anca ortak atadan evrimleşmedik ama evrimi kabul edebiliriz de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…