Evrim teorisi gerçek mi?

Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.

Şimdi hocam şunu demek istiyorum, maymuna biraz benziyoruz diye maymunduk zamanında diyemeyiz. Canlı canlıya benzer. İnsan yüzlü örümcekte bir insana benziyor mesela o zaman biz örümceklerden evrildik.

Bu yanıta feci güldüm çok sağ olun. Sadece dış görünüşten yola çıkıldığını size düşündüren ne oldu? Lütfen hakkında en ufak bir bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın.

Bu yanıta feci güldüm çok sağ olun. Sadece dış görünüşten yola çıkıldığını size düşündüren ne oldu? Lütfen hakkında en ufak bir bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın.

Dış görünüşten ibaret olduğunu belirtmedim efendim öyle bir şey çıkmadı ağzımdan. Ben dış görünüşten yola çıkarak yaptığım çıkarımları söyledim.

Biz elbette insanı en güzel biçimde yarattık. Biz insanı en güzel bir biçimde, en güzel duygularla, ilâhî ahlâk ile ahlâklanacak güzellikte, hayat şartlarına katlanabilecek, dünyadaki sorumluluğunu üstlenebilecek mükemmeliyette imkân ve kabiliyetlerle yarattık. bk. Kur'ân-ı Kerim, 30/30.

Burada da görülüyor ki Allah insanları "dünyadaki sorumluluğunu üstlenebilecek mükemmellikte" yaratmıştır. Yani Allah insanı ilk yarattığında insan sorumluluk bilincine sahip olacak zekadaymış.

Kur'an'da zaten Hz. Havva'nın doğumu da bu şekilde anlatılıyor, Hz. Adem'in kaburga kemiğinden yaratıldığı anda konuşmayı vs. öğrenmiş oluyor. Elma ağacını koruyan yılan kendisini konuşarak ikna ediyor sonuçta.

Hadi onu da geçtim, Kuran'da homo sapiens dışında hiçbir insan ırkının varlığından bahsedilmiyor. Neandertallar mesela, homo sapiensler kadar düşünme yetisine sahip değillerdi. Kur'an'ın yasakları onları da kapsar mıydı? Veya sizin iddia ettiğiniz kuransal evrim sürecinde onların yeri neresiydi? Allah'ın başarısız bir insanlık deneyi miydiler? İlk insan Adem ve Havva'nın soyundan olmaları imkansız, Kuran'da yazanlar bize gösteriyor ki Adem ile Havva homo sapiens ırkına mensuptular. (Tabii Adem ile Havva'nın gerçekte yaşamış insanlar olduğu varsayımı üzerinden konuşuyorum)

Biz insanı kupkuru topraktan yarattık. Hem de kara toprağın sıvaşık çamurundan.
(Hicr Suresi 26. Ayet)

Yani Kuran'da insanın hem çamurdan hem de sudan yapıldığı söyleniyor. Hangisi kesin gerçek?

Size de anlatmak istediğim şey buydu,
Allah her canlıyı ve yarattığı herşeyi belirli kanunlar ve belirli fiziksel/doğal olaylara bağlı yaratmıştır.
Bu ayetlerde Allah, insanın farklı şeylerden yaratıldığını ifade etmektedir. Bazılarında insanın topraktan bazılarında kuru balçıktan bazılarında sudan bazılarında ise alaktan yaratıldığı ifade edilmektedir. Bu farklı ifadelerin olması, bir çelişki gibi gösterilmeye çalışılsa da, burada bir çelişki yoktur.
Kur'an da insanların yaratılışıyla alakalı balçık, çamur, sıvı, toprak gibi ifadeler geçmekte.

“İnsan’ı yaratmaya çamurdan başladı. Sonra onun neslini hakir bir sudan yarattı.”
Secde/7-8

ayetinde ilk insanla diğerlerinin yaratılışı arasında ayrım yapılıyor. Bu ayette, “insan”dan maksadın Âdem, “neslehu” (onun nesli) ifadesinden maksadın da onun neslinden gelen diğer insanlar olduğu açıktır.
Birçok ayette insanın balçık, çamur, su , sertleşmiş çamurdan yaratıldığını görüyoruz. Günümüzde evrim teorisinde hayat sudan başlamıştır ve İslam bunu baştan itibaren söyler.
İlk insan Hz. Âdem (as)'in çamurdan yaratıldığı bahsedilirken, eşi Hz. Havva'nın O'nun bedeninden, bunların neslinin de sudan yaratıldığı nazara verilir. Bununla ilgi bazı ayetler şöyledir: “İnsanı ateşte pişmiş gibi kupkuru bir çamurdan yarattı.” (Rahman, 55/14)

Oysa O sizi türlü evrelerden geçirerek yaratmıştır.
Nuh:14

Tefsir
14. âyette sözü edilen yaratılış evrelerinden maksat ya ilk insanın topraktan başlayarak mükemmel insan haline gelinceye kadar geçirdiği aşamalardır veya sperm halinden itibaren gerek ana rahminde gerekse doğduktan sonra bedensel ve zihinsel olarak gelişimini tamamlayıncaya kadar geçirdiği aşamalardır (insanın yaratılış evreleri hakkında bilgi için bk. Hac 22/5; Müminûn 23/12-14). Hz. Nûh, Allah’ın insanı aşama aşama yaratarak mükemmel bir varlık haline getirdiğini hatırlatıp insanın O’na minnettar olması, varlığını ve birliğini tanıyıp kulluk etmek suretiyle minnet ve şükrünü göstermesi gerektiğine işaret etmektedir.

Ayrıca Darwin'den çok daha önce İslam altın çağındayken evrim teorisini ortaya koyan İslam Alimleri mevcuttur.
Hz.Muhammed (s.a.v.) ile birlikte ve kendisinden sonra İslam altın çağlarını yaşarken bilim, tasavvuf, edebiyat çok daha hızlı bir şekilde yükselmeye başlamıştır. Bu yüzden Dünya yön veren,değiştiren en etkili kişi Hz.Muhammed(s.a.v.)'dir
Sizin verdiğiniz örneklerde çelişme bulunmuyor aksine hatta evrimi destekleyebilcek ayetler mevcut.
Kur'an'da bir çelişki yoktur genel olarak canlılar ve insanlar için sertleşmiş çamur, balçık, çamur, su gibi ifadeler yer alır. Günümüz evrim teorisinde hayat sudan başlar.
Aslında baktığımız zaman Evrim teorisiyle İslamın çelişmediğini apaçık bir şekilde görüyoruz.
Ayrıca Kur'an her insanın anlayabileceği açık şekilde insanlara uyarı olarak indirilmiştir. Hz.Muhammed(s.a.v) bunu yaymak ve tebliğ etmek için peygamber olarak görevlendirilmiştir. Bu gördüklerinizi tahrif edilen ne İncil'de ne de tevratta görebilirsiniz. Aksine tahrif edilen İncil'in içinde çok fazla çakışma ve çelişki olduğunu bariz şekilde görürüz.
Size bazı yerlerden kaynaklarını bilmediğimden dolayı alıntılar yaptım. Umarım yazdıklarımı anlaşılabilir şekilde anlatmışımdır.

Bazı ayetlerin hangi olaylar üzerine indiğini ve sadece meallerden yorum yapılamayacağını bilmek gerek.
Özellikle tefsirler üzerinde çalışmak gerekir.
Arapça'da 12 Milyondan fazla kelime haznesi bulunup, Türkçe'de sadece 600.000 civarı olmakla birlikte mealler düz şekilde çevrilir.
Bu sebepten dolayı Kur'an'ı anlamak için emek göstermek ve üzerine çalışmak gerekmekte.

Son düzenleme:
İlk hayvana gelince ne olacak? Soyu tükenmiş bilinmeyen bir hayvan mı ondan evrildi diyeceksiniz?
Bakınız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evrim bir gerçektir ve bir süreçtir. Evrim konusu benim lise zamanında varken bir süre sonra ders kitaplarından çıkarılmasına bir türlü anlam veremiyorum. Bilim çağında yaşadığımıza rağmen bilimi elinin tersiyle iten bir millet gelişemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…