Hocam ben şuan Hz.Adem ve Hz.Havva'nın kıssas halinde anlatıldığını düşünmeye başladım. Bir topluluk içinden ayrı olarakta yaratılmış olabilirler fakat Kur'anda anlatılırken bir kıssas gibi anlatılıp evrilerek çamurdan geldiklerini düşünmeye başladım. Birkaç bilgili arkadaşlar hadisler ile de çelişmediğini söylüyorlar (genel olarak). Bu düşünceler tabii sadece tahmindir, doğrusunu Allah bilir fakat İslam ile evrim zorlasanız bile çelişmez.Ben de Müslümanım hiç "Yerçekimi mi gerçek İslam mı?" dediğimi hatırlamıyorum.
Kur'an'dan Hz.Adem'in seçildiği yazar. Allah ismini mi seçmiş hayır tabii ki bir topluluktan seçmiş. Ayrıca cennet bahçe demektir.
Tırlar uzun yoldan geliyorsa uzun yollar neden tır olmuyor? Hadi bakiyim, evrimciler bunu da cevapladsın!
Kardeşim hadislere girme. Delinin biri atıyorum "Allah her şeyi ayrı ayrı bir anda yaratmıştır." Hz.Muhammed(s.a.v.) der. İnsanlar da bunu hadis diye kabul eder. Hadisler dini kaynak olamaz. Kimi hadisler gerçek olsa dahi kaynak kabul edilemez.Hocam ben şuan Hz.Adem ve Hz.Havva'nın kıssas halinde anlatıldığını düşünmeye başladım. Bir topluluk içinden ayrı olarakta yaratılmış olabilirler fakat Kur'anda anlatılırken bir kıssas gibi anlatılıp evrilerek çamurdan geldiklerini düşünmeye başladım. Birkaç bilgili arkadaşlar hadisler ile de çelişmediğini söylüyorlar (genel olarak). Bu düşünceler tabii sadece tahmindir, doğrusunu Allah bilir fakat İslam ile evrim zorlasanız bile çelişmez.
Zaten enbiya suresinin otuzuncu ayetinde buyruluyor:
O inkâr edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişik iken, Biz onları (sonradan) ayırdık ve (Dünya’yı yaşama müsait kılıp) her canlı şeyi sudan yarattık. (Bilimin en son verileri de bu doğrultudadır.) Yine de onlar hâlâ inanmayacaklar mı?
Hocam bir hadisi inkar etmek küfre girer ve dinden bile çıkartır. Önemli olan hadisin kendisini inceleyip Kur'anla çelişip çelişmediğine bakmak ve sahih midir zayıf mıdır araştırmak. Tavsiyem tabii ki hadisler konusunda görüşünüzü değiştirmeniz olacaktır. Saygı duyuyorum fakat yanlış fikirde olduğunuzu düşünüyorum.Kardeşim hadislere girme. Delinin biri atıyorum "Allah her şeyi ayrı ayrı bir anda yaratmıştır." Hz.Muhammed(s.a.v.) der. İnsanlar da bunu hadis diye kabul eder. Hadisler dini kaynak olamaz. Kimi hadisler gerçek olsa dahi kaynak kabul edilemez.
Bu argüman o kadar yanlış ki. Muhtemelen sen de evrimi insan maymundan geldi olarak anlıyorsun. Yani maymunlar neden şimdi insan olmuyor diye soruyorsunuz. Biz maymundan gelmedik. Bizden önceki tür artık yok oldu. Yok olmasaydı bile sen onların insana dönüştüğünü göremezdin. Çünkü evrim sandığından daha uzun bir süreç.Tırlar uzun yoldan geliyorsa uzun yollar neden tır olmuyor? Hadi bakiyim, evrimciler bunu da cevapladsın!
Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.
Hocam, ve Sevgili okurlar. İslam evrimi reddetmiyor bilakis Kur'an'ı Kerim'de geçiyor hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ama şöyle geçiyordu, "Biz canlıyı türlü aşamalardan geçirdik" tam hatırlamıyorum ama böyleydi.Arkadaşlar gerçekten çok kararsızım. Müslüman'ı lakin evrime de kafam gidiyor. Sizce hangisi gerçek? Kavga olmadan birbirimize konuşalım.
İnsanın maymundan geldiğini savunmak kadar saçma bir şey olamaz. Milyonlarca yıl süren bir süreçte şu an neden hala evrimleşen insanla maymun arası bir tür yok o zaman? Bir günde mi olmuş bu evrim!
Tırlar uzun yoldan geliyorsa uzun yollar neden tır olmuyor? Hadi bakayım, evrimciler bunu da cevapladsın!
Hocam, ve sevgili okurlar. İslam evrimi reddetmiyor bilakis Kur'an'ı Kerim'de geçiyor hangi ayet olduğunu hatırlamıyorum ama şöyle geçiyordu, "biz canlıyı türlü aşamalardan geçirdik" tam hatırlamıyorum ama böyleydi.
Şu evrim ağacı kadar bilgili bi o kadar s*lak adam görmedim. tür içi çeşitliliği, gelmiş 2-3 iq kişilere evrim diye satıyor. o zaman her yeni çocuk doğunca insanlar evrim geçirmiş mi oluyor ileri zekalı(!) arkadaş.Var usta olmaz olur mu?
Biraz kendin araştırman lazım buradaki 15 yaşındaki çocuklardan bir şey öğrenemezsin.