Evrim teorisi gerçek mi?

4 ayakli yilanlarin haberi var mi turler arasi evrimin olmadigindan?

Big Bang'i de musluman zoptiri kabilesi 1400 sene once Kuran okuduktan sonra mi kesfetti? Yoksa dunyanin geri kalani gibi Hubble teleskobunun verilerinin incelenmesini mi beklediler?

Trolluyor musunuz yoksa ciddi ciddi inaniyor musunuz bu zirvalara anlamak zor. Dinini savunma refleksini anliyorum da boyle kendini komik duruma dusurmesi bir insanin uzucu.

Son düzenleme:
Sıkıntı ikincisinde değil müslümanlıkta ikincisinin olduğunu söylüyor ama ilkinin olmadığını söylüyor.

Hocam videosunu bulabilirsem eklerim ama evrim İslam'la çelişki içerisinde değil. Dediğim gibi hadisleri bile işin içine katsak yine çelişki olmuyor. Çünkü İslam ademin topraktan yaratıldığını söylüyor. Ve ademden gelenler evrim geçirmedi ensest ile çoğaldır. Ama ademin torunları ademin soyundan gelmeyen başka insansılar ile birlikte oldu ve onlar evrimde rol oynadı. İki tarafında dediği tutuyor. Adem peygamber topraktan Hz. Havva ise onun kaburga kemiğinden (hadislere dahi uygun gidiyoruz). Evet adem peygamber ilk insandı ama ilk canlı değildi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyurun hocam şunu izleyin. Gerçekten hudeybi de tebrik ediyorum.

Size göre.

Hükmü olamaz diye düşünüyorum. Allah'ın Kur'an'a indirmeyi unuttuğu şeyler olabilir mi sence? Herkes ayrı kafadan konuşuyor.

Hocam sen ciddi ciddi cevapladın mı

Yeni öğrendim. Sharles Marwin "Tırların Kökeni" isimli kitabında bunu cevaplamış. Ama o gevur.

Son düzenleme:
Hz Ademden önce dünyada insan topluluğu vardı zaten. Ve bana göre O insanlar evrimle oluştu. Mesela yağmur yağınca birisi Allah yağdırdı der. Birisi ise su döngüsü ile açıklar. Ama neticede Allah su döngüsünü kullanır. Ve bana göre de Allah evrimi kullanarak ilk insan topluluğunun oluşmasını sağladı. Netice de evrim gerçektir.

Hükmü olamaz diye düşünüyorum. Allah'ın Kur'an'a indirmeyi unuttuğu şeyler olabilir mi sence? Herkes ayrı kafadan konuşuyor.
Hocam Kur'anda (hâşâ) niye unutulsun?
Hadis-i şerifler Hz. Muhammed(s.a.v.)'in söylediği sözlerdir. Yanında olan sahabeler söylediklerini ezberliyor veya yazıyor ve rivayet ediyor. Zaten bu hadislerin birçok derecesi var, mütevatir en kabul edilen ve kesin doğru olanlara denir. Hadislerin hükümlerini araştırmanızı tavsiye ederim, eğer niye Hz. Muhammed döneminde yasaklandı diye soracaksanız bunun sebebi gayet açıktır, Kur'an ile karışmaması için bir dönem yasaklanmıştır. Sonrasında Kur'an zaten hafızlar tarafından bilindiği ve nüshaları ve mushafları olduğundan hadisler yazılmaya başlamıştır.

Çok saçma resmen ayrımcılık var. Mesela çok iyilik yapan biri cennete giremezken cinayet işliyen biri bu dine mensup olduğu için cennete gidicek. Saçmalıktan ibaret. Cennet bir ödüllendirme yeri mi? Zaten Tanrı gideceğimiz yeri biliyorsa neden dünya üzerindeyiz. Bunu örnek verince şununla yanıt veriyolar. Öğretmen senin 30 alacağını biliyor ama sınava giriyorsun. Ama tanrının sonsuz ilmi var öğretmenin yok Kuranda yazana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…